Üle-eestiline noortekompanii toob koos koreograaf Andre Lainega lavale tantsulavastuse eesti tantsu žanris.

19. sept. 2017 Koolitants - Kommenteeri artiklit

Üle-eestilise noortekompanii viies lend toob koos koreograaf Andre Lainega lavale tantsulavastuse eesti tantsu žanris. Etendused toimuvad Võru Kandles 29. ja 30. septembril.

Müstiline, salapärane ja mõistatuslik „Jaht” etendub vaid kahel korral seitsmeteistkümne noore tantsija esituses ning jutustab loo inimestest meie ümber, meie nõrkustest ja tugevustest. Lavastuse valguskujunduse loob Priidu Adlas ja helikujundusega aitab kaasa Markus Robam.

Koreograaf Andre Laine on üle Eesti tantsu õpetanud juba enam kui kümme aastat, juhatab Põlvas tantsustuudiot Meie Stuudio ning on loonud koreograafiad muusikalidele „Shrek” (NUKU 2013), „Karlsson katuselt” (Rahvusooper Estonia 2015) ja „Mamma mia” (Vanemuine 2016). Nüüd toob Andre koos seitsmeteistkümne Koolitantsu Kompanii tantsijaga lavale tantsulavastuse eesti rahvapärimuse ainetel.

Koolitantsu Kompanii lavastuse „Jaht”  tantsijad valiti välja Tallinnas, Tartus ja Haapsalus kevadel toimunud konkurssidelt ning lavastus sündis kaheksapäevase intensiivse prooviperioodi käigus augustis. Tegemist on Koolitantsu Kompanii viienda lavastusega kahe aasta jooksul. Sel hooajal on veel esietendumas Ruslan Stepanovi, Aleksandr Žemžurovi ja Eliisa Sirelpuu tantsulavastused noorte tantsijatega.

Tantsulavastuses „Jah””  tantsivad Robert Birnbaum (Meie stuudio), Aksel Joonas Reedi, Laura Nagel (Meie stuudio), Teele Tammsaar (Tiina tantsustuudio), Kristina Kristal (Kadi võimlejad), Annika Tilga (Meie stuudio), Kirsi Rebane (Paide gümnaasiumi Keerutajad), Annika Kaljumäe (Iisaku kunstide kool), Annabel Matkur (ETA tantsukool), Gerda Saks (Kadi võimlejad), Geili Vesinurm (Kadi võimlejad), Helen Vilo (KT Stuudio), Triin Soo (KT stuudio), Andrea Randmaa (ETA tantsukool), Kreete Pärtelpoeg (tantsukool Cestants), Kevin Loorits (Meie stuudio), Marko Reitalu (ETA tantsukool, Modus, Soveldaja).

Fotod proovisaalist: Gerli Raadik

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!