Valitsuse otsus seab piirangu tudengite vastuvõtule Euroakadeemiasse

21. sept. 2017 HTM - Kommenteeri artiklit

Valitsus kinnitas kõrgharidusstandardi muudatused, millega andis Euroakadeemiale tähtajalise õppe läbiviimise õiguse sotsiaalteaduste rakenduskõrgharidusõppes ning ärinduse ja halduse magistriõppes. Euroakadeemia peab lõpetama uute tudengite vastuvõtu neile õppekavadele.

Kõrgharidusstandardiga kinnitab valitsus õigused kõrgharidustasemel õpet läbi viia ja õppekavasid avada. Valitsus uuendab kõrgharidusstandardit igal aastal. Valitsusele teeb ettepanekud haridus- ja teadusminister, kes lähtub Eesti kõrg- ja kutsehariduse kvaliteediagentuuri hinnangutest.

Erarakenduskõrgkool Euroakadeemia sai valitsuselt kahes õppekavagrupis tähtajalise õppe läbiviimise õiguse juba kolmandat korda järjest. Haridus- ja teadusminister Mailis Repsi ettepanekul andis valitsus õppe õigused perioodiks, mis võimaldab praegustel üliõpilastel lõpetada kõrgkooli nominaalajaga. Alates sellest õppeaastast ei tohi Euroakadeemia võtta neile õppekavadele vastu uusi üliõpilasi.

Tähtajatu õppe läbiviimise õiguse sai Euroakadeemia keelte ja kultuuride rakenduskõrgharidusõppes.

Eesti kõrg- ja kutsehariduse kvaliteediagentuuri kordushindamise läbisid veel mitme kõrgkooli õppekavagrupid ning said tähtajatu õppe õiguse.

Uue õppekava avamist taotlesid kaks kõrgkooli. Tartu tervishoiu kõrgkool sai õppe läbiviimise loa terviseteaduse magistriõppes ning Eesti ettevõtluskõrgkool Mainor informaatika ja infotehnoloogia rakenduskõrgharidusõppes. Uutele õppekavadele anti luba esialgu kolmeks aastaks.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!