VII Balti-Vene noortefoorumi keskendub sõjale Süürias, NATO vägede kohalolule NATO idapiiril ja Venemaa pehmele jõule lääneriikides

4. sept. 2017 Eesti NATO ühing - Kommenteeri artiklit

Eesti NATO ühing kutsub VII Balti-Vene noortefoorumile, mis keskendub sõjale Süürias, NATO vägede kohalolule NATO idapiiril ja Venemaa pehmele jõule lääneriikides.

Homme, 5. septembril algab Tallinna hotellis Radisson Blu Olümpia kolm päeva kestev VII Balti-Vene noortefoorum. Sellel osalevad noored Balti riikidest, Venemaalt, Ukrainast, Gruusiast, Saksamaalt ja Rootsist. Tegemist on ainulaadse, Balti riikides roteeruva rahvusvahelise konverentsiga välispoliitika ja julgeoleku valdkonnas, millest võtavad osa nimetatud riikide tudengid ja noored riigiametnikud, tulevased diplomaadid, arvamusliidrid ja riigijuhid. Foorumi avaõhtust võtab osa ka Saksamaa Liitvabariigi suursaadik Eestis Christoph Eichhorn.

Balti-Vene noortefoorumi kolm põhiteemat on sel aastal järgmised:

I Süüria sõda ja rahvusvaheline julgeolek Venemaa ja USA perspektiivist. Arutelu juhib The Time’i korrespondent Gareth Browne, arutlevad Eesti, Saksamaa ja Türgi politoloogid.

II Tugevdades NATO idatiiba – eelpaigutatud lahingugrupid Baltikumis ja Poolas. Vene-Lääne teljel palju pingeid tekitavat teemat käsitlevad teiste hulgas Eesti kaitseministeeriumi kaitsepoliitika asekantsler Kristjan Prikk ja Saksa julgeolekuekspert  Markus Kaim.

III Venemaa pehme jõud lääne ühiskondades. Kõigile hästi nähtavat, kuid osale ühiskonnast raskesti mõistetavat teemat aitavad lahti harutada Robert Pszczel NATO peakorterist, Veronica Vichova Euroopa väärtuste mõttekojast Tšehhimaalt ning kolonel Aivar Jaeski, endine NATO strateegilise kommunikatsiooni kompetensikeskuse asedirektor.

Diskussioonid toimuvad kolmapäeval, 6. septembril algusega kell 11.30 hotellis Radisson Blu Olümpia ja on avatud kõigile ajakirjanikele. Registreerida saab info@eata.ee.

7. septembril jätkab foorum tööd gruppides teemal „USA-Venemaa suhted president Trumpi valitsusajal – uued võimalused või halvem kui kunagi varem?”.

Foorumi korraldust toetavad Friedrich Eberti Fond, NATO peakorter, Saksa NATO ühing ja Eesti kaitseministeerium.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!