Viimsis avati Haabneeme kooli juurdeehitus, millega saab 6-klassilisest koolist põhikool

7. sept. 2017 - Kommenteeri artiklit

Haabneeme kooli juurdeehitise avamine. Foto: Tiit Mõtus

Haabneeme kooli juures avati 6. septembril kolmekorruseline juurdeehitis, millega saab kool juurde 1000 m2 pinda. Haabneeme kool kujundatakse juurdeehitise valmides ümber 6-klassilisest koolist 9-klassiliseks põhikooliks. Juurdeehitus läks maksma 1,2 miljonit eurot.

„Viimsi vald on kasvav vald ning igal aastal on õpilaste arv meie valla koolides järjepidevalt kasvanud. Tänavu alustas esimesel septembril õppetööd kõikides valla koolides kokku juba 2575 õpilast,” ütles Viimsi vallavanem Rein Loik.

„Juurdeehitus andis võimaluse korraldada Haabneeme kooli õppekorraldus ümber 6-klassilisest koolist 9-klassiliseks, tänu sellele saame tagada oma õpilastele võimaluse lõpetada Haabneeme koolis põhikool, ilma et õpilane peaks õppetsükli käigus kooli vahetama,” ütles abivallavanem Jan Trei. „Tänu juurdeehitusele saame Haabneeme koolis varasemast rohkem pakkuda oma õpilastele ka huvihariduse võimalusi nii teadmiskeskuse ringide kui kooli enda huviringide näol.”

„Kaheksa aasta jooksul, mis siin õuealal kool on juba tegutsenud, on meil toimunud palju muudatusi: mina seisan siin täna oma kolmandal avaaktusel,” ütles Haabneeme kooli direktor Sirje Toomla. „Kui 2009. aastal alustasime Viimsi kooli õppehoonena, olid meil vaid 2. ja 3. klassid. Viie aasta järel muutus kool 6-klassiliseks Haabneeme kooliks ning täna avame siis 9-klassilise kooli juurdeehituse.”

Haabneeme kooli praegune õppehoone valmis 2009. aastal arhitektuuribüroo Emil Urbel OÜ projekti järgi ning seal toimis seni 6-klassiline kool. Juurdeehitis on kavandatud toimiva koolihoone arhitektuurilise jätkuna, järgides selle kõrgusi, rütme ning viimistluse põhimõtteid, olles siiski olemasolevast koolihoonest eraldatud, kuid ühenduses 2. ja 3. korrusel olevate koridori jätkavate puhkeruumide abil. Kasutatud on raudbetoon seinapaneele analoogselt olemasoleva õppehoonega.

Juurdeehitises on ruumid, millest Haabneeme kool on seni puudust tundnud: tööõpetus- ja tehnoloogiaruum, kodundus- ja käsitööruum, loodusklassid, muusika- ja kunstiklass, keemialabor ning kaks rühmatööruumi. Lisaks on kavandatud õpperuume teenindavad puhke- ja sanitaarruumid.

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!