Algas „Küberpähkli” võistlus 4.–9. klassile

13. okt. 2017 Birgy Lorenz „Küberpähkli” korraldaja - Kommenteeri artiklit

Tallinna tehnikaülikool, kaitseministeerium ja Eesti interneti sihtasutus kutsuvad 4.–9. klassi õpilasi osalema digitaalse ohutuse e-testis „Küberpähkel”. Võistlust korraldatakse Eestis juba kolmandat aastat, kuid esmakordselt on see internetis kättesaadav kõigile 4.–9. klassi õpilastele terve kuu vältel. Test koosneb 30 testiküsimusest ja taustaküsimustest. Auhinnad jagatakse välja loosiga.

Õpilaste läbitavas e-testis pööratakse tähelepanu digitaalsele reputatsioonile, privaatsusele, pettuse äratundmisele, tervisele ja sotsiaalsele manipulatsioonile. Ideid küsimusteks on andnud nii teadustöö kui ka uus riiklik informaatika õppekava ideekava põhikoolile. Leiame, et küberohtudega hakkama saamisel ja vastavate pädevuste kujundamisel on vajalikud nii teavitustöö kui ka e-test.

Küberpähkli” läbiviimist toetavad kaitseministeerium, Eesti interneti sihtasutus, Tallinna tehnikaülikool, HITSA, politsei- ja piirivalveamet, Targalt Internetis, lastekaitse liit, Telia Eesti, BCS koolitus, Insplay ja Tallinna haridusamet.

Võistluse kohta leiate info www.küberpähkel.ee/. Lähem teave birgy.lorenz@gmail.com.

Kohtumiseni küberpähklite puremisel!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!