Botaanikaaed täitub põnevate sügisandidega

4. okt. 2017 Tallinna botaanikaaed - Kommenteeri artiklit

7.–15. oktoobrini toimub Tallinna botaanikaaias näitus „Sügisannid”. Lisaks kahel nädalavahetusel toimuvatele ekskursioonidele saab 15. oktoobril kuulata põllumajandusteadlase Viive Rosenbergi loenguid kartulitest ning köögiviljadest.
Näituse ühe kuraatori Krista Kauri sõnul on botaanikaaia näitusel eksponeeritavad sügisannid kasvanud mitmel pool Eestimaa põldudel. „Kohapeal saab igaüks veenduda, et porgandid ei ole alati oranžid ja piklikud ning punapeet ei pea tingimata punane olema. Ka mõned kurgisordid võivad sarnaneda rohkem sidruniga kui sellega, mida me oleme harjunud kurgiks pidama,” selgitas Kaur.
Näituse viimasel päeval, 15. oktoobril toimuvad lisaks ekskursioonidele ka tuntud põllumajandusteadlase Viive Rosenbergi loengud kartulitest ja köögiviljadest. Viive Rosenberg keskendub oma loengus sellele, mida on kartulis head ja kasulikku. Teises loengus tutvustab ta põnevaid köögivilju, mida meie kliimas on võimalik edukalt kasvatada,” täpsustas Kaur.

Programm
7. oktoober
kell 13 ekskursioon „Sügisannid” (eesti keeles)

8. oktoober
kell 11 ekskursioon „Sügisannid” (vene keeles)
kell 13 ekskursioon „Sügisannid” (eesti keeles)

14. oktoober
kell 11 ekskursioon „Sügisannid” (vene keeles)
kell 13 ekskursioon „Sügisannid” (eesti keeles)

15. oktoober
kell 11 ekskursioon „Sügisannid” (vene keeles)
kell 12 põllumajandusteadlase Viive Rosenbergi loeng „Kartul – ilus, hea ja kasulik”
kell 13 ekskursioon „Sügisannid” (eesti keeles)
kell 14 põllumajandusteadlase Viive Rosenbergi loeng „Huvitavat köögiviljapeenral”

Näitus valmib koostöös Eesti taimekasvatuse instituudi, Eesti maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi Polli aiandusuuringute keskuse ja Tammejuure mahetaluga.

Näitusest ja loengutest osavõtt on tavapileti hinnaga.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!