Eestikeelse ettevõttenime võistluse võitsid OÜ Hiire Õnn, vinoteek Mulks, Ajapaik ja MTÜ Rabarber

3. okt. 2017 HTM - Kommenteeri artiklit

Täna tunnustati eestikeelse ettevõttenime võistluse võitjaid, laureaadid on OÜ Hiire Õnn tööstusettevõtte kategoorias, vinoteek Mulks teenindusettevõtte kategoorias, Ajapaik vabaühenduste kategoorias ning MTÜ Rabarber aasta uustulnuka kategoorias.

Tööstusettevõte kategoorias märgiti ära ka Taruvabrik OÜ ning Tormitehnika OÜ, teenindusettevõtte kategoorias Tuuletuka OÜ ning OÜ Upitaja, vabaühenduste kategoorias Töötuba Ratastel MTÜ ja MTÜ Loodusring ning aasta uustulnuka kategoorias OÜ Võitleja ning Südamepesa OÜ.

Võistluse „Ehe Eesti – Eesti ettevõttele eesti nimi” eesmärk on väärtustada eestikeelseid äri- ja ettevõttenimesid ning juhtida inimeste tähelepanu avaliku ruumi võõrkeelestumisele.

Haridus- ja teadusministeeriumi keeleosakonna nõunik Kadri Sõrmus sõnas, et tunnustuseväärilised äri- ja ettevõttenimed on eestikeelsed, kõlalt ja kirjapildilt eestipärased ning kujundlikud.

Emakeele Seltsi juhatuse esimees Helle Metslang märkis, et hea eesti ettevõttenime võistlus sai alguse aasta tagasi Eesti keelenõukogu ja emakeele seltsi ühise algatusena. „Suur huvi võistluse vastu on näidanud, et õnnestunud nime ja seda kandvat ettevõtet väärtustatakse,” ütles Metslang. „Eriti rõõmustas seekord rohke osavõtt aasta uustulnuka kategoorias – mitmele uuele ettevõttele on pandud huvitav nimi.”

Laureaadid valis žürii koosseisus Ilmar Tomusk (esimees), Raivo Altmets, Reili Argus, Birute Klaas-Lang, Helle Metslang, Peeter Päll ja Kadri Sõrmus. Hinnangu andmisel lähtuti konkursi statuudis seatud tingimustest: ilus eesti äri- või ettevõttenimi on eestikeelne, kõlalt ja kirjapildilt eestipärane, kujundlik ja eristamisvõimeline; ehedal eesti ettevõttenimel on oma lugu, mis kajastab nimepaneku põhjendust, näiteks seost ettevõtja tegevusvaldkonnaga, aja- või kultuurilooga, ettevõtja endaga vms.

Konkurss kuulutati välja märtsis ning kandideerida sai kuni 15. septembrini. Võitjaid tunnustati Tallinna ettevõtlusnädala raames keeletöötoas „Millega ometi nad seal tegelevad? Ettevõtte nimi kui mainekujundusvahend” Viru konverentsikeskuses.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!