Ettevõtlusnädala avab presidendi kohtumine Võru gümnaasiumi õpilastega

2. okt. 2017 EAS - Kommenteeri artiklit

Tänavuse ettevõtlusnädala sümboolne avasündmus on „Ettevõtlikkus kooli” programmi raames toimuv vabariigi presidendi Kersti Kaljulaidi külaskäik Võru gümnaasiumisse ja ettevõtlusteemaline loeng noortele esmaspäeval, 2. oktoobril.
Avaürituse toimumiskoha valik on sümboolne ‒ ettevõtlikkus on üks Võru gümnaasiumi põhiväärtustest. Seda kinnitavad ka 25 õpilasfirmat, mis esimese kahe õppeaastaga koolis loodud on. Ka alanud õppeaastal on plaanis kooli 11. klassi õpilastega luua umbes 15 õpilasfirmat ning oktoober ongi just ideede genereerimise ja loomeperiood.  Võru gümnaasiumis alguse saanud eduloo tõttu on nüüd Võrumaa kerkinud maakonnaks, kus on kõige rohkem õpilasfirmasid elaniku kohta.
Lisaks president Kaljulaidi visiidile Võru gümnaasiumisse külastab järgmisel nädalal üle Eesti põhikoole, gümnaasiume ja kutsekooli sadakond ettevõtjat ja tippjuhti, et ühe koolitunni jooksul rääkida oma lugu ja innustada noori ettevõtlikkusele.
Esmaspäeval kell 11.50 algavast president Kaljulaidi kohtumisest Võru gümnaasiumi õpilastega ja ettevõtlusteemalisest arutelust teeb otseülekande veebiportaal Delfi.ee ning see on kogu nädala jooksul Delfis ka järelvaadatav.
Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse ja maakondlike arenduskeskuste eestvedamisel 2.–8. oktoobrini toimuva üle-eestilise ettevõtlusnädala fookus on tänavu noortel, keda innustatakse oma ettevõtet looma. Mitmete ürituste ja koolitustega selgitatakse noortele, et ettevõtjaks hakkamine on kaalumist väärt karjäärivalik ja atraktiivne alternatiiv oma edasise tööelu planeerimisel.
Ligi 300 ettevõtlusnädala tegevust ja sündmust (täpne programm www.ettevotlusnadal.ee) leiavad aset kõikides Eesti maakondades. Neljapäeval, 5. oktoobril toimub Tallinnas Nordea kontserdimajas Eesti parimate ettevõtete auhinnagala. Lisaks lphtuvad kogu nädala vältel koolides ja kutseõppeasutustes õpilased ettevõtjatega projekti „Ettevõtlikkus kooli” raames.
„Ettevõtlikkus kooli” on algatus, mis viib kokku ettevõtjad ja koolinoored. Ettevõtlusnädala jooksul külastavad paljud ettevõtjad ja tippjuhid põhikoole, gümnaasiume ning kutsekoole, et ühe koolitunni jooksul rääkida oma lugu ja innustada noori ettevõtlikkusele. 2016. aastal külastas 123 ettevõtjat 107 kooli. 2015. aastal külastas 71 ettevõtjat 61 kooli, jagades oma lugu ligi 3000 noorega. Lähem info „Ettevõtlikkus kooli” programmi kohta siit.
Ettevõtlusnädala toimumist rahastatakse Euroopa regionaalarengu fondist.
Täpsem info ja programm: www.ettevotlusnadal.ee,
Ettevõtlusnädal Facebookis: facebook.com/EnterpriseEstonia ja facebook.com/arenduskeskused


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!