Festival toob Tartusse kontserte andma 16 noorteorkestrit

30. okt. 2017 Eesti sümfooniaorkestrite liit - Festival toob Tartusse kontserte andma 16 noorteorkestrit kommenteerimine on välja lülitatud

Eesti sümfooniaorkestrite liidu korraldusel toimub 3. ja 4. novembril Tartus VIII noorteorkestrite festival, millest võtab osa 16 noorteorkestrit üle Eesti. Festivali raames annavad orkestrid kontserte Tartu üldhariduskoolides ja kaubanduskeskustes, lõppkontsert toimub 4. novembril kell 15 Vanemuise kontserdimajas.

Festivaliks on noorteorkestritele uudisteose kirjutanud helilooja ja Vanalinna hariduskolleegiumi muusikakooli keelpilliorkestrit dirigent Rasmus Puur: „„Selget südant” põhineb Doris Kareva luuletusel ja kannab endast mõtet, kuidas kuulata oma südant ja mitte lasta ennast teistest inimestest mõjutada selles keskkonnas, kus me elame”. Uudisteos tuleb ettekandele festivalil osalevate noorteorkestrite parimatest mängijatest moodustatud festivaliorkestri poolt, mida juhatab külalisena Lätist Normunds Dregis.

Reedel, 3. novembril annavad noorteorkestrid kontserte 12 Tartu üldhariduskoolis ning kell 15.30 esineb Nõmme muusikakooli sümfooniaorkester Tasku keskuses. Laupäeval, 4. novembril kell 11 ja 12 annavad Lõunakeskuses kontserdi Tallinna muusikakooli sümfooniaorkester ja Viljandi Noorte Sümfooniaorkester. Festivali lõppkontsert toimub laupäeval, 4. novembril kell 15 Vanemuise kontserdimajas. Noorteorkestrid esinevad lõppkontserdil kuue koondorkestrina ning festivaliorkestri esituses tuleb maailmaesiettekandele Rasmus Puuri uudisteos „Selget südant”.

Eesti sümfooniaorkestrite liit esindab 29 tegutsevat noorte sümfoonia- ja keelpilliorkestrit. Liidu peamised eesmärgid on noorteorkestrite festivalide ja kontsertide korraldamine ning nende tegevusele kaasaaitamine, samuti orkestripillide õppe propageerimine ja sümfooniaorkestrite esinemise korraldamine laulupeol.