IKT-sügiskonverentsil uuritakse digiõppevara ja lennutatakse droone

25. okt. 2017 Hariduse Infotehnoloogia SA - Kommenteeri artiklit

Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus, Tallinna haridusamet, eKool ja Tallinna reaalkool korraldavad täna, 25. oktoobril haridustöötajatele suunatud IKT-sügiskonverentsi „Tehnoloogiarikas kool”, kus märksõna on tehnoloogia laiaulatuslikum kasutamine õppetöös. Konverentsil osaleb 300 õpetajat ja koolijuhti üle Eesti.

„Tehnoloogia on üha enam jõudmas igapäevasesse õppetöösse, seetõttu soovime anda osalejatele praktilisi soovitusi ning tutvustada põnevaid lahendusi infotehnoloogia oskuslikust kasutamisest õppetöös,” ütles HITSA digivaldkonna programmijuht Inga Kõue.

Konverentsi avaettekandes räägib Eesti EL-i nõukogu eesistumise digilahenduste nõunik Valdek Laur laiemalt digitaliseerimise mõjust ühiskonnale ning haridusmaastikule, enda õppimiskogemusi tehnoloogiarikkal ajastul jagab Tallinna reaalkooli abiturient Mathias Kübar.

Konverents on ehitatud üles töötubadele, mille viivad läbi õpetajad jt haridusvaldkonna praktikud, et jagada häid kogemusi ning üksteiselt õppida. Kokku toimub 25 töötuba. Osalejad kuulevad lähemalt, kuidas kasutada koolitunnis virtuaalreaalsust, miniarvuteid, haridusroboteid aga ka näiteks droone. Olulisel kohal on digitaalne sisuloome, töötubades esitletakse nii uusi informaatika valikkursusi, õppevara repositooriumit e-Koolikott kui ka õpikeskkondi Foxcademy ja Tebo.  Ühtlasi tutvustatakse õppeasutustele mõeldud pilvelahendusi ning uuritakse Tartu Hansa kooli ja Gustav Adolfi gümnaasiumi näidete põhjal, kuidas uudsel moel kasutada kooli avatud ruume õppetöö osana. Lisaks räägitakse tehnoloogia kasutamisest reaal- ja tehnoloogiahariduses, samuti internetiohtudest youtuberite ajastul.

Konverentsil osalejad saavad uudistada ka EXPO-l, kus tutvustatakse haridusele suunatud digivaldkonna tooteid ja teenuseid. EXPO-l on väljas Avita, Foxcademy, Insplay, Janika Leoste ja Future Robotics, droon.ee ning Tebo õpiveeb.

Konverentsi kava leiab siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!