Internetiuurijad kogunevad Tartus konverentsiks

16. okt. 2017 - Kommenteeri artiklit

TÜ ühiskonnateaduste instituut ja infoühiskonna keskus korraldavad 18.–21. oktoobrini maailma internetiuurijate assotsiatsiooni (AoIR) aastakonverentsi, millest võtab osa rohkem kui kolmsada teadlast kolmekümnest riigist.

Konverentsil AoIR2017: Networked Publics arutletakse võrgustunud avalikkuste rolli üle tänapäeva ühiskonnas ja digitaalsete tehnoloogiate arenguga kaasnevaid muutusi.

Konverentsil on kaks peaesinejat: Loughborough’ ülikooli poliitilise kommunikatsiooni professor Andrew Chadwick lahkab oma ettekandes hübriidmeedia süsteemi vaatevinklist Ameerika Ühendriikide 2016. aasta presidendivalimisi ja Donald Trumpi valimiskampaaniat. Teine peaesineja on Tartu ülikooli sotsiaalse kommunikatsiooni professor Marju Lauristin, kes analüüsib algoritmide mõju demokraatiale.

Konverentsi plenaarpaneelis arutlevad Adi Kuntsman (Manchester Metropolitan University), Kaarina Nikunen (Tampere ülikool), Eugenia Siapera (Dublin City University) ja Cindy Tekkobe (University of Alabama) sotsiaalmeedia ja digiaktivismi teemadel. Arutelu juhib professor Jennifer Stromer-Galley (Syracuse University).

Konverentsi programm võimaldab valida endale huvipakkuvat kuulamist kaheksa paralleelsessiooni hulgast. Teemade valik on äärmiselt mitmekesine. Konverentsil räägitakse võltsuudistest ja algoritmidest, privaatsusest ja ohtudest; ühtlasi lahatakse poliitilise osaluse ja kaasatuse võimalusi veebikeskkonnas, aga näiteks ka sotsiaalmeedia mikrokuulsuste või e-tervise teemasid.

Konverentsi eelüritusena toimub 17. oktoobril Tartu ülikooli peahoones (aud 128) kõigile huvilistele mõeldud rahvusvaheline seminar „Interneti(uurijate) eetilised dilemmad”. Seminarist osavõtt on tasuta, kuid eeldab eelregistreerimist instituudi kodulehel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!