Karlova koolmeistrid mekkisid mihklipäeval koduseid keediseid

4. okt. 2017 Külliki Kask Karlova kooli õpetaja - Kommenteeri artiklit

Foto: Ako Rääbis

29. septembril kogunesid Karlova koolmeistrid suurel vahetunnil õpetajate tuppa, et valida välja parimatest parimad isetehtud moosid.

Erineva suuruse ja sisuga purke oli laual kolmkümmend neli. Palju oli tuttavaid moose, kuid ei puudunud ka soolased saia- ja leivakatted, näiteks juustu- ning tomati-sibulamoos.

Õpetajad olid pakutava mitmekülgsusega väga rahul, sest igaüks leidis enda jaoks nii midagi tuttavlikku kui ka uudset ning järeletegemist väärivat.

„Mulle meeldis eriti apelsinimaitseline porgandimoos. Hakkan kindlasti ise ka seda tegema,” ütles ajalooõpetaja Maaja Nagel ja lisas, et mooside degusteerimine oli väga tore ettevõtmine.

„Kui lugesin Arterist üht huvitavat moosiretsepti, hakkasin mõtlema, et kindlasti teevad meie õpetajad ka palju põnevaid moose, aga me ei saa neist kunagi teada. Siis otsustasingi teha moosimeistritele ettepaneku, et nad tooksid mihklipäevaks kooli enda valmistatud moose,” rääkis ettevõtmise initsiaator ja läbiviija, inglise keele õpetaja Irene Laur.

Mihklipäeva valis õpetaja Laur moosipäevaks seepärast, et juba vanal ajal oli just see päev kokkuvõtete tegemise päev, suviste tööde lõpetamise aeg. Ja õpetajatele kulus ühine mooside mekkimine enne kosutavat nädalavahetust marjaks ära.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!