Keila Vikerkaare lasteaia eestvedamisel liiguti olümpiale

4. okt. 2017 Sirje Aija Keila Vikerkaare lasteaia liikumisõpetaja ja ürituse peakorraldaja - Kommenteeri artiklit

30. septembril toimus Keila terviseradadel juba kuuendat korda orienteerumismatk peredele „Liikudes olümpiale”. Traditsiooniks saanud üritus leidis tänavu aset kõigis Euroopa Liidu liikmesriikides 23.‒30. septembrini.

Orienteerumismatkaks hakati Vikerkaare lasteaias valmistuma juba augustis, kui esitasime ürituse 2017. aasta spordinädala kalendrisse. Seejärel algas orienteerumisraja valimine, kaartide ettevalmistamine, kontrollpunktide paigutamine matkarajale, kontrollpunktidesse tegevuse leidmine, ürituse reklaamimine lasteaedades, Keila koolis, Keila lehes, Facebookis jne.

Matka alguspunktis said kõik lapsed terviseradade kaardi, kuhu oli märgitud matka marsruut ja kuue kontrollpunkti asukohad, mis oli vaja läbida. Sel aastal tuli orienteeruda „mägede rajal”, kus matkajatel oli vaja ületada neli suuremat või väiksemat mäge.

Esimeses kontrollpunktis said lapsed Lepatriinude juhendamisel mängida trips-traps-trulli, teises abistas lapsi lasteaia spordiahv JO-JO koos abilistega hüppama, astuma üle takistuste ja pugema takistuste alt. Kolmandas kontrollpunktis otsisid lapsed mänguloomi Muumi rühma õpetajate juhendamisel, kes küll ei meenutanud seekord õpetajaid. Neljandas kontrollpunktis oli lastel võimalus käbisid väravasse lüüa, abistajateks olid Karu ja Lehmapreili. Viiendas kontrollpunktis juhendasid Sipsiku maja õpetajad, kuidas sööta karu, konna ja jänest, ning lapsed said harjutada täpsusviset. Kuuendas kontrollpunktis meisterdati käbidest öökulli, juhendajateks olid Metshaldjad. See, et õpetajad olid kontrollpunktides kostümeeritud, tekitas lastes palju elevust ‒ on nagu õpetaja, ja ei ole ka.

Kuuendat korda toimunud orienteerumismatkal oli rekordarv, 430 osalejat, neist lapsi ligi 250. 99 last oli väljas Vikerkaare lasteaiast, 20 Vikerkaare lasteaia Sipsiku majast, 72 koos saatjatega Keila koolist. Lapsi oli matkama tulnud ka Miki lasteaiast, Rukkilille lasteaiast ja Lätte koolist. Tänu reklaamile tuli osalejaid orienteerumismatkale ka väljastpoolt Keilat: Harkujärve põhikoolist, Tallinna Pallipõnni lasteaiast, Padise valla lasteaiast, Laulasmaa koolist, Pelgulinna koolist, Saku Terakese lasteaiast, Tallinna Õismäe gümnaasiumist, Assaku lasteaiast, Paide lasteaiast, Lehola lasteaiast, Nõmmekannikese lasteaiast, Tallinna tehnikagümnaasiumist, Viljandi Vabast Waldorfkoolist, Tallinna Püha Johannese koolist.

Ürituse õnnestumisele aitasid kaasa Vikerkaare TEL-i töögrupp, rühmaõpetajad, assistendid ja õpetaja abid ning Keila terviseradade kasutamist koordineeriv Jaanus Väljamäe. Sel aastal oli tänu teavitus- ja ennetustööle lastel turvaline discgolf’i radade läheduses matkata.

Aitäh aktiivsetele rühmaõpetajatele, kes tegid lapsevanemate hulgas selgitustööd ja kutsusid neid koos lapsega matkama ja liikumisest rõõmu tundma. Eriti tublilt oli Vikerkaare majast lapsi väljas Tuhkatriinu, Pöial-Liisi ja Metsluikede rühmast.

Pered said nautida ilusat ilma ja järjekordset matkakogemust. Mälestuseks sportlikust perepäevast jäi lastele ürituse medal ja kontrollpunktis meisterdatud öökull.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!