Kõndimisnädalad Moostes meelitasid õue ka koerailmaga

11. okt. 2017 Kadi Õunap Mooste mõisakooli huvijuht - Kommenteeri artiklit

Kõige sportlikuma pere eriauhinna võitnud perekond Kirillova: ema Signe, tütred Gerda ja Loora-Rebeka ning poeg Roomet.

Tähistamaks üleeuroopalist liikumisnädalat, korraldas Mooste mõisakool oma kodukohas 18. septembrist 1. oktoobrini kõndimisnädalad, millest said osa võtta kõik Mooste elanikud: nii täiskasvanud, kooliõpilased kui ka päris pisikesed.

Osalejaid oli üle 60. Osavõtmiseks oli tarvis võimalikult paljudel päevadel käia või joosta veidi üle kahe kilomeetri pikkune ring ümber Mooste järve ning augustada orienteerumiskompostris oma

• Peaauhinna võitnud klassiõpetaja Herdis Paidra. Fotod: Kadi Õunap

osalemiskupong. Vahepeal saatis sportimist küll kena päikeseline sügisilm, kuid vaprad tervisesportlased said järvetiiru teha nii tuules kui ka vihmas, sageli ka õhtul päris pimedas. Kõndimine tekitas põnevust ja hasarti nii suurtes kui ka väikestes.

Tublimate kõndijate vahel loositi välja uhkeid auhindu, mille panid välja toredad ettevõtted Moostest ja mujaltki. Peaauhinna, Sireli talu villakoja lambanaha võitis õpetaja Herdis Paidra, kes ei suutnud oma õnne algul uskudagi. „Ma pole mitte kunagi midagi võitnud!” rõõmustas ta. Loositi välja ka kõige sportlikuma pere eriauhind, mille võitis perekond Kirillova. Nende perest osales lausa neli liiget. Pereema Signe kommenteerib, mis meelitas teda võistlusest osa võtma: „Esiteks olin ma juba end registreerinud Tartus toimuvale Friday Nightruni üritusele ning teiseks oli see hea tõuge, sundimaks end kas või kord päevas liikuma. Laste puhul oli see algul lihtsalt mõnus tegevus, aga kui tuli juttu auhindadest, sai sellest kerge võidujanu. Võitsime Mooste tervisekeskuse kinkekaardi. Trotsisime vihma, külma tuult, pori ja veel kord tuult – las lapsed naudivad nüüd tervisekeskuse sooja aurusauna, soolakambrit ja mullivanni. Aitäh, kniks ja sügav kummardus mõisakoolile!”


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!