Kultuurikoja konverents „Kultuur ja keskkond”

27. okt. 2017 Eesti kultuuri koda - Kommenteeri artiklit

Eesti kultuuri koja igasügisese konverentsisarja seekordne kahepäevane konverents, mille teema on „Kultuur ja keskkond” toimub novembri esimesel nädalavahetusel, 3. ja 4. novembril Rakveres.
Konverentsi esimesel päeval keskendutakse inimese ja looduse („Looduse võim”), teisel päeval inimese ja inimese ehk vaimse keskkonna tuli- ja valupunktidele („Vaimu võim”). Konverentsiga soovime heita valgust inimese ja tema keskkonna suhetele ning nende kujunemisele oma otsuste ning valikute kaudu ‒ aitame kaasa Mahe-Eesti kuvandi loomisele.
Peaettekannetega esinevad Fred Jüssi ja Jan Kaus ning kuulajate ette astuvad ning kutsuvad kaasa mõtlema ja/või vastu vaidlema Rein Einasto, Sven Grünberg, Aivar Haller, Ahto Kaasik, Kaido Kama, Agnes Karro, Krista Kulderknup, Jako Kull, Tiiu Kuurme, Jaak-Aadam Looveer, Aleksei Lotman, Maarja Lõhmus, Katrin Meos, Merike Mitt, Imbi Paju, Andres Põder, Anu Raud, Rea Raus, Jaan Riis, Kerttu Soans, Tarmo Soomere, Mark Soosaar, Hanno Zingel, Rene Tammist, Annely Tank, Toomas Trapido, Ivar Tröner,Mattias Turovski, Kristiine Vahtramäe, Kaupo Vipp, Meelis Voolmaa. Väitlusjuhtideks oleme kutsunud Toomas Kiho, Egge Kulbok-Lattiku, Helle Tiikmaa ning Urmas Vaino. Konverentsi koordineerib Pille Lill.
Väitlusteemad on teiste seas „Inimkesksusest ökosüsteemsusele, „Paigavaim ja kodutunne”, „Otsustamiskultuur ja elukeskkond”, „Avalik Eesti: kust tuleb Eesti ajakirjanduse tsensuur anno 2017” jpt. Konverentsi täpne aja- ja tegevuskava on kättesaadav Eesti kultuuri koja veebilehel, mille kaudu on kõigil huvilistel võimalus end ka osavõtjaks registreerida.

Konverentsi avapäeva õhtul, 3. novembril  kuulutatakse Rakvere Teatri saalis pidulikult välja Eesti kultuuri koja auhind „Kultuuri tegu 2017”. 

 

Nominendid

  • Loomeinimeste avalik ühispöördumine „222 kiri” (esitaja Toomas Kiho);
  • Setomaa kolmekordne ülemsootska Aarne Leima ja tema kultuuriprojekt „Setomaa külad” (esitaja Piret Torm-Kriis, Setomaa 14. ülemsootska);
  • Elamustuur Laste Vabariik (esitaja Eesti kultuurikorraldajate liit);
  •  Mahe-Eesti arenguidee ja riigi mahekäsitluse kontseptsioon: Eesti – arukas ja mahekultuurne riik (esitaja Leonhard Koort);
  • Konrad Mägi elulooraamat (esitaja Piret Mäeniit).

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!