Kuressaare ametikooli sünnipäevaüritused algavad juurdeehitise avamisega

25. okt. 2017 Kuressaare ametikool - Kommenteeri artiklit

Juurdeehitise eskiisvaade.

95. sünnipäeva tähistav Kuressaare ametikool avab 30. oktoobril Upa külas asuva Tehnoloogiamajaka uue toitlustus-ja rekreatsioonikompleksi.

190 ruutmeetri suurune juurdeehitis valmis seoses Upa õppekompleksis asuvast õppehoonest loobumisega. „Meil on seadusest tulenev kohustus oma põhikoolijärgse õppe noortele koolilõunat pakkuda,” rääkis ametikooli haldusjuht Arvo Kereme. Seni korraldati toitlustamist õppehoones.

Juurdeehitise rajamist rahastas riik. Projekti eelarve kokku oli ca 267 000 eurot.

Juurdeehitise eskiisprojekti autor on Terje Truumaa (Ösel Plan OÜ). Ehitise projekteeris Kuressaare Kommunaalprojekt OÜ, ehitustööd teostas Ösel Projekt OÜ.

„Ehitus on ruumikas ja avar. Tänu suurtele klaaspindadele on seal palju valgust,” lausus Kereme. „Kasutusel on mitmed meie jaoks uued lahendused.” Hoone koodlukk võimaldab hommikul avada ukse kellaaja järgi, lisaks saavad nädalavahetustel tundi läbi viivad külalisõpetajad nüüd ilma võtmeta Tehnoloogiamajakasse siseneda. Toitlustusosa on kohvikusaalist rullvõreseintega eraldatud. „Kohvikusaali osa saavad õppijad puhkealana kasutada ka siis, kui kohvik on suletud,” lisas Kereme.

Kohvikus hakkab tööle üks klienditeenindaja. Toit valmistatakse ja tuuakse igapäevaselt kohvikusse ametikooli linna õppekompleksist.

Juurdeehitise seinale tuleb ka Tehnoloogiamajaka logo ning sealt algab ka hoone uus viidasüsteem. „Pealtnäha lihtsa põhiplaaniga Tehnoloogiamajakas ei ole esmakordsel saabujal olnud lihtne soovitud ruumi või inimest leida, sest sissepääse on palju,” rääkis hoones õppetööd korraldav juhtõpetaja Andres Meisterson.  „Seoses juurdeehitise valmimisega tegime palju tööd uue viidasüsteemi loomiseks, mille alguspunkt tuleb nüüd kohvikuruumi välisseinale.”

Tehnoloogiamajakas viiakse läbi ehituse, väikelaevaehituse, puitmaterjalide töötluse ja autoerialade praktilist õppetööd. Kokku õpib ametikooli tehnoloogia õppesuunas 185 noort ja täiskasvanut. Tehnoloogiamajakas tegutseb ka väikelaevaehituse kompetentsikeskuse tehnoloogialabor.

Upa õppehoonest loobumisega seoses on möödunud aasta jooksul kolitud linna tekstiilitöö ja õmbluse õppetöökojad, suletud sealne õpilaskodu ja ümber ehitatud võrgu- ja sideühendused. Hoone antakse üle Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsile.

Ametikooli tähistab 6. novembril 95 aasta möödumist oma eelkäijaks olnud Kuressaare ehitusinstruktorite kooli loomisest. 4. novembril on kõik vilistlased oodatud kokkutulekule ja õhtusele sünnipäevapeole.

Juurdeehituse avatseremoonia algab 30. oktoobril kell 10.15 ametikooli Tehnoloogiamajakas Upal.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!