Lastele korraldatakse 120 tasuta tehnoloogia õpituba üle Eesti

2. okt. 2017 Hariduse Infotehnoloogia SA - Kommenteeri artiklit

HITSA eestvedamisel korraldavad õpetajad ja haridusasutused 7.‒22. oktoobrini 120 õpituba üle Eesti, et tutvustada lastele ja noortele, kuidas tehnoloogiat enda kasuks tööle panna. Õpitube viiakse läbi üleeuroopalise programmeerimisnädala Code Week raames.

Programmeerimisnädala õpitoad aitavad äratada huvi nii IT-teemade kui ka programmeerimise vastu. „Kõik saab alguse laste huvist tegeleda põnevate ja mänguliste tehnoloogiliste vahenditega. Robotid, mida ise liikuma panna, arvutimängud, mida ise programmeerida, on Eesti koolides üha populaarsemad. Õpetajate kaasabiga aitame arendada õppijate tehnoloogilist kirjaoskust, aga ka tulevikuks vajalikke sotsiaalseid oskusi, nagu eluliste probleemide lahendamine ja meeskonnas töötamine,” selgitab HITSA digivaldkonna programmijuht Inga Kõue.

Tasuta õpitubades saavad osaleda lapsed ja noored vanuses 5‒20 eluaastat. Õpitubades programmeeritakse animatsioone ja mänge, ehitatakse roboteid, tutvutakse 3D-maailmaga, õpitakse targa internetikasutuse põhimõtteid jpm. Õpitube viiakse läbi ProgeTiigri programmi ja „Targalt internetis” projekti toel.

Õpitubasid saab valida oma elukohajärgsest regioonist. Osalema on oodatud ka need lapsed ja noored, kes pole varem programmeerimisega kokku puutunud

  • Põhja-Eesti: Harju maakond;
  • Lääne-Eesti: Hiiu, Lääne, Pärnu ja Saare maakond;
  • Kesk-Eesti: Järva, Viljandi ja Rapla maakond;
  • Ida-Eesti: Jõgeva, Lääne-Viru, Ida-Viru maakond;
  • Lõuna-Eesti_ Põlva, Tartu, Valga ja Võru maakond.

Info ja registreerumine siin.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!