Lasteprogramm „Tagasi loodusesse” Artise kinos

13. okt. 2017 Kino Artis - Kommenteeri artiklit

Lastele ja lastevanematele mõeldud eriprogramm „Tagasi loodusesse” linastub Artise kinos 16. oktoobrist kuni 29. oktoobrini ja annab võimaluse näha suurel ekraanil uusi Euroopa lasteanimatsioone ja filme. Programmist leidub vaatamist nii suurematele kui ka pisematele. Lastefestivalil „Tagasi loodusesse” näeb laste tagasipöördumist maagilise looduse rüppe ja hingestatud kohtumisi loomade ja lindudega. Eriprogrammi eesmärk on inspireerida tänapäeva nutiseadmetest ja internetist mõjutatud lapsi tundma huvi loodus­lähedaste eluviiside vastu.

Koolilastele linastub kaunist põhjamaa maastikku näitav Hollandi-Rootsi lastefilm „Pilvepoiss” (2017), mis jutustab linnapoiss Niilase seiklustest Lapimaal, kus noormees avastab maailma loodusehelisid lindistades ning põhjapõtradega suheldes. Film käsitleb ka kärgperede temaatikat ning laste kohanemisraskusi sellist tüüpi peresuhete puhul. Koolilapsed saavad eriprogrammis näha veel vahvat Ungari animatsiooni „Järveäärsed lood” (2017), mis on lugu järve kaldal elavatest pisikestest Rohelastest, kelle ülesanne on kaitsta kaldaäärset taimestikku ja loomastikku. Särtsakas ungari animatsioon on suurepärane viis tutvustada lastele järve kaldal elavaid loomi, linde ja putukaid.

Mudilaste jaoks jõuab ekraanile üliarmas Saksa-Prantsuse animatsioon „Printsess Lillifee ja väike ükssarv” (2011), mis on südamlik lugu haldjatüdruk Lillifeest, kes rändab sõpradega Sinimaale, et viia ükssarviku beebi tagasi oma vanemate juurde. Veel on pisematel vaatajatel kinosaalis võimalik näha Norra lastefilmi „Kasper ja Emma lähevad matkale” (2017), mis toob publikuni juba tuntud tegelaste Kasperi ja Emma mägimatka mööda maalilist Norra loodust. See on lustakas lugu looduses matkamise põhitõdedest, kus Kasper ja Emma kogevad nii sõitu koerarakendiga, näevad päris metsikut karu kui ka pistavad rinda inimestevaheliste õppetundidega.

Kõik filmid ja animatsioonid linastuvad eesti keeles!

Lisainfo ja täpne ajakava on saadaval kino Artise kodulehel http://www.kino.ee/Events/tagasiloodusesse.

Grupibroneeringud Liina Murd, Liina@kino.ee, telefon 663 1372.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!