Looduse tundmise võistlus „Loodus lummab”

10. okt. 2017 Helis Hani „Loodus lummab” korraldaja - Kommenteeri artiklit

Sellel sügisel toimus Tartu linna 2. klassi õpilastele juba kuuendat korda looduse tundmise  võistlus „Loodus lummab”, mis koosnes kahest osast: veebi- ja katsete voorust.

27. septembril toimunud veebivoorust võtsid osa neljaliikmelised võistkonnad Tartu linna kaheteistkümnest koolist. Õpilased pidid kirjelduse ning lehtede järgi ära arvama õiged puuliigid, nimetama kodulinde, teadma seene osi, paiga- ja rändlinde ning lilleliike.

Veebivooru tulemuste põhjal pääsesid katsete vooru kuue kooli võistkonnad.

4. oktoobril oli katsete voor Tartu Kivilinna kooli õuealal. Selles voorus pidid võistkonnad lahendama järgmisi põnevaid ülesandeid: tundma ära ning uurima pillirootaime (mõõdeti tõlviku, varre ja lehe pikkusi); selgitama toore muna abil välja, missuguses veetopsis on soolane vesi; silpidest kokku panema lindude nimetused ning paigutama linnuliigid tabelisse vastavalt sellele, kas ta on paigalind või rändlind; mõõtma kase ja tamme tüve ümbermõõdu 1,3 meetri kõrguselt; selgitama jäljeraamatu abil välja, missugustele loomadele need jäljed kuuluvad, ning ennustama, mitu männikäbi mahub 100 grammi sisse, kui viis männikäbi kaalub kokku 30 grammi.

Keskustes juhendasid väikseid loodushuvilisi Kivilinna kooli 8.d klassi õpilased. Võistlus oli põnev ning tasavägine.

Tartu linna looduse tundmise 2. klassi õpilaste võistluse „Loodus lummab” võitis Tartu erakool, teise koha saavutas Tartu Descartes`i kool ja kolmanda koha Miina Härma gümnaasium.

Väga tublid olid kõik võistlusel osalenud õpilased! Tänu- ja kiidusõnad õpilasi juhendanud õpetajatele!

Suur tänu ka asutustele, kes toetasid võistlust „Loodus lummab” auhindadega! Nendeks olid Tartu linnavalitsuse haridusosakond, Tartu infokeskus, Eesti ornitoloogiaühing, Ahhaa teaduskeskus, Tartu loodusmaja, kino Cinamon, Vellavere-Vapramäe-Vitipalu sihtasutus, kirjastus Koolibri ning Eduring Koolitused.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!