Maie Tuulik – laureaat 2017

6. okt. 2017 Heiki Raudla Õpetajate Lehe peatoimetaja - Kommenteeri artiklit

Maie Tuulik. Foto: Raivo Juurak

 

Õpetajate Lehe toimetus valis selle aasta laureaadiks kasvatusteadlase Maie Tuuliku, kelle panus meie haridusväljaande sisusse on olnud pika aja jooksul märkimisväärne, laiahaardeline ja konstruktiivne.

Maie Tuulik on soovitanud vaadata elu enda ümber, ka Eesti ja maailma hariduselu senisest mõistvama ja avarama pilguga. Tema hinnangul on inimlikkuse ehk kõlbluse ehk headuse sisu jäänud läbi aegade samaks. Me võime seda sõnastada nii Platoni kardinaalvoorustena (mõõdukus, mehisus, mõistlikkus ja õiglus) kui ka Kanti kategoorilise imperatiivina (kohustusena iseenda ja teiste suhtes), aga ka nüüdisaja individuaalsete ja sotsiaalsete väärtustena. Kui järeltulevatele põlvedele jäävad need inimlikud omadused ja väärtused tundmatuks, ähvardab meid tema arvates kultuuri­traditsiooni katkemise oht.

Põlvkondade sidusus toidab iga inimese kõlblust,” on Maie Tuulik öelnud. „Seevastu juuretud, mitte kuhugi kuuluvad ja identiteedita noored peavad hakkama ise oma inimlikku väärtust looma.”

Suur tänu Maie Tuulikule väljapaistva panuse eest Õpetajate Lehte ja Eesti koolikultuuri!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!