Noorte inspiratsioonilaboris on noorte jaoks sisustatud IT-ala

2. okt. 2017 Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit - Kommenteeri artiklit

Alanud nädal on kuulutatud üle Eesti ettevõtlusnädalaks, mil toimub palju ettevõtmisi. ITL kutsub noori uudistama 4. ja 5. oktoobril Tallinnas SpaceX sündmuskeskuses toimuvat „Noorte inspiratsioonilaborit”, kus tutvustame IT-valdkonda. Noorte inspiratsioonilabor toimub Tallinna ettevõtlusnädala raames.

Inspiratsioonilaboris on loodud reaalsusega sarnane keskkond eri valdkondade töö ja töös kasutatavate tehniliste vahendite tutvustamiseks. Esindatud on järgmised valdkonnad: infotehnoloogia, mehaanika, disain, kaubandus, maksundus ja toll, kinnisvarahooldus, ettevõtlus ning meelelahutus.

Infotehnoloogia ala tegevust koordineerib Eesti infotehnoloogia ja telekommunikatsioonil liit.

ITL-i uuendatud veebileht StartIT tutvustab noortele IT-ameteid ja IT-erialasid.

Tallinna ülikooli digitehnoloogiate instituut tutvustab tehnilisi ja tarkvaralahendusi, mis on üliõpilaste loodud või mida kasutatakse uute tehnoloogiliste võimaluste väljatöötamisel. Robootika ning asjade interneti valdkonnas on võimalik tutvuda üliõpilaste loodud linnaristmikuga ning targa maja lahendusega. Ennast saab panna proovile eesti keeles  kirjutamisel – rõhk on kiirusel. Saab proovida pilgujälgimisprille ning testida oma tähelepanuvõimet nii inspiratsioonilaboris ringi liikudes kui ka mõnda mängu mängides.

Tartu ülikool esitleb inspiratsioonilaboril IT-alal menukaid Google Glassi nutiprille.

Mängusõprade jaoks on Microsoft väljas Xbox One ja Xbox Kinect mängukonsoolidega. Teadupärast ei valmi ükski konsool ega mäng ilma programmeerimiseta.

TTÜ IT-teaduskonna ja TTÜ IT-kolledži tudengid ootavad end proovile panema programmeerimises ja arvuti parandamises. Lisaks tutvustatakse õppimisvõimalusi IT-erialadel. Uuri ka, kes on Lapikud.

TTÜ VR-labor tutvustab virtuaalreaalsuse maailma – seikle virtuaalkosmoses või modelleeri endale virtuaallinn. Tutvu nende tegevustega ja ole kindlasti kohal. Kõik on IT!

Üritusele on oodatud eelkõige noored, aga ka klassijuhatajad, huvijuhid, noorsootöötajad, lapsevanemad jt, kes juhendavad noori karjäärivalikutes.

Täpsem info ürituse kohta.

Inspiratsioonilabori üritus Facebookis.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!