Oktoobrikuine haridusfestival ootab Tartusse õpilasi, õpetajaid ja lapsevanemaid

12. okt. 2017 Tartu linnavalitsus - Kommenteeri artiklit

Sügisese koolivaheaja kolmel päeval, 24.–26. oktoobrini toimub Tartus haridusfestival, mille kavas on üle 40 koolituse, arutelu, töötoa ja meelelahutusürituse kõigile, kes on kooliga seotud: õpilastele, õpetajatele ja lastevanematele.
Tartu koolid jagavad festivalil oma teadmisi ja oskusi, et aidata kaasa haridusuuenduse levikule ja teha kolleegidega tihedamat koostööd. Lisaks on kavas külalislektorite koolitused, kaugemad neist tulevad Soomest.
Tartu linnapea Urmas Klaas peab oluliseks, et haridusfestival pakub õpetajatele ja lapsevanematele võimalust saada kokku ja jagada häid praktikaid. „Tartu käib oma teed Eesti hariduselu uuendamise teerajajana ning meie samme jälgitakse ja järgitakse. Selles on oma suur roll meie haridustöötajatel ja õpetajatel,“ tõstis Klaas esile Tartu haridustöötajate uuendusmeelsust.
Festivali üritused on jagatud sarjadesse, näiteks „Lapsevanemale”, „Kaasamine”, „Õpetajalt õpetajale” ja „Muutunud õpikäsitus”. Sarjas „Õppiv kool” on õiguskantsleri kantselei töötaja Andres Aru eestvõttel kavas arutelu õpetajate ja õpilaste õiguste ja kohustuste teemal.
Hulk koolitusi keskendub õppija mõistmisele ja toetamisele. Tallinna ülikooli teaduri Grete Arro koolitusel õpib lapsevanem last toetama nii, et õppimine oleks mõnusam ja edukam, ning Ben Furmani (Soome) oskuste õppe koolituse kese on teooria, et enamikku lapse probleemidest saab käsitada oskustena, mida on võimalik ära õppida. Merike Kesler (Helsingi ülikool) tutvustab Soome põhikoolide uut õppekava ja haridusuuendustega seotud küsimusi, millega seisavad praegu silmitsi sealsed õpetajad.
Kavas annavad tooni koolitundi huvitavamaks muuta aitavad IT-koolitused nii algajale kui ka edasijõudnud arvutikasutajale. Näiteks saab Forseliuse koolis õppida looma Bee-Boti robotitega mängu ja Puškini koolis Smart-tahvli kasutamist. Kavas on praktilisi töötube ka muudel teemadel, näiteks ohutus ja turvalisus, liivamaal ning veebiajakirjandus.
Festivali kava asub aadressil haridusfestival.tartu.ee. Osa töötube on vene keeles, mõni neist tõlkega, lisaks on tõlkega Ben Furmani ingliskeelne oskuste õppe koolitus. Enamikule üritustele palutakse ette registreeruda. Kõik üritused peale õpetajate klubiürituse Õ-klubi Athena keskuses on tasuta.
Haridusfestivali korraldavad koostöös Tartu haridusasutustega Tartu linnavalitsus, Tartu ülikool ning haridus- ja teadusministeerium.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!