Tallinna keskraamatukogu ürituste sari viib kokku eesti kirjanikud ja vene õppekeelega koolide noored

18. okt. 2017 Tallinna keskraamatukogu - Kommenteeri artiklit

Oktoobris alustab Tallinna keskraamatukogu kohtumisürituste sari „Eesti kirjanike kohtumised vene keelt emakeelena kõnelevate õpilastega”. Kohtumistel tutvustatakse eesti kaasaegset kirjandust vene keelt emakeelena kõnelevatele alg- ja põhikooli ning gümnaasiumiõpilastele. Projekti eesmärk on tuua vene keelt emakeelena kõnelevatele lastele ning noortele lähemale eesti nüüdisaegset kirjandust ning aidata seeläbi paremini mõista kultuuride sarnasust ja erinevust. Üritused toimuvad Tallinna keskraamatukogu võõrkeelse kirjanduse osakonnas ja koolide läheduses asuvates haruraamatukogudes.

Õpilastega kutsutakse kohtuma kirjanikke, kelle teosed on ilmunud viimase viie aasta jooksul. Kirjanikud tutvustavad lisaks enda loomingule ka vähemalt ühte enda valitud eesti vanema põlvkonna teost

Sarja esimene üritus toimub neljapäeval, 19. oktoobril kell 13.10 Paepealse raamatukogus (P. Pinna 8). Külas on luuletaja Jürgen Rooste, kes kohtub Tallinna Läänemere gümnaasiumi noortega.

Teine kohumine toimub reedel, 20. oktoobril kell 11.40 Imbi Pajuga Torupilli raamatukogus (Gonsiori 36).

  1. 2018. a 30. aprillini kestvas projektis toimub kokku kaheksa kohtumist.

Sarja läbiviimist toetab Eesti kultuurkapital.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!