Tulemas on romaanikirjutamiskuu

17. okt. 2017 Tartu linnaraamatukogu - Kommenteeri artiklit

24. oktoobril kell 18 Tammelinna raamatukogus ja 26. oktoobril kell 18 Annelinna raamatukogus toimub kirjanduslik vestlusõhtu „Kirjanikuks 30 päevaga?”, kus tutvustatakse NaNoWriMo üleskutset. Oodatud on kõik kirjutamishuvilised ja sahtlisse kirjutajad.

1.novembril algab juba 19 aastat kestnud rahvusvaheline romaanikirjutamise kuu (NaNoWriMo – National Novel Writing Month), kus osalejatele on esitatud väljakutse kirjutada ühe kuu jooksul romaan: 30 päeva, 50 000 sõna ehk 1667 sõna päevas.

NaNoWriMo ei ole romaanivõistlus. Puuduvad nii žürii kui ka auhinnad. Võitja on osaleja, kes suudabki 30 päeva jooksul kirjutada 50 000 sõna ja on seeläbi astunud esimese sammu oma romaani avaldamisel.

Väljakutse on mõeldud kõigile, sh kirjutamishuvilistele õpetajatele ja õpilastele. Kui klassis on õpilane, kes on andekas loovkirjutamises, siis võib NaNoWriMo olla tema jaoks just see õige hüppelaud kirjanikuellu. Samuti on see noortele hea võimalus istuda ühe laua taga juba avaldatud kirjanikega ning saada ainulaadne kogemus.

Eestis osaleb rahvusvahelisel romaani kirjutamiskuul igal aastal paarkümmend inimest. Kõige rohkem osavõitjaid on Tallinnas, kuid kõige rohkem NaNoWriMoga seotud üritusi toimub Tartus. 24. okt 18 toimub tutvustav üritus Tammelinna harukogus ning 26. okt 18 Annelinna harukogus.

Täiendav info siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!