22. novembril autasustatakse parimaid teaduse populariseerijaid

20. nov. 2017 Eesti teadusagentuur - Kommenteeri artiklit

22. novembril Tallinnas Balti jaama paviljonis toimuval teadushuvihariduse konverentsil „Anname teadushuvile võimaluse II” antakse üle 2017. aasta Eesti teaduse populariseerimise auhinnad. Auhinnad annab üle Eesti teaduste akadeemia president Tarmo Soomere.

Eesti teaduse populariseerimise auhinda antakse välja alates 2006. aastast. Auhinda rahastab haridus- ja teadusministeerium ning seda annavad koostöös välja Eesti teaduste akadeemia ja Eesti teadusagentuur.

Eesti teaduse populariseerimise auhinna eesmärk on tunnustada Eestis teaduse populariseerimisega tegelevaid inimesi ja tõmmata suuremat tähelepanu ning anda hoogu teadust ja tehnoloogiat avalikkusele tutvustavatele tegevustele.

Auhindu antakse välja kuues kategoorias: teaduse populariseerimine audio-visuaalse ja elektroonilise meedia abil, trükisõna abil, tegevuste või tegevuste sarjade kaudu, preemia parimale uuele algatusele ning preemia parimale teaduse ja tehnoloogia populariseerijale. Üle antakse ka Tiiu Silla nimeline elutöö preemia pikaajalise süstemaatilise teaduse ja tehnoloogia populariseerimise eest. Varasematel aastatel on elutöö preemia pälvinud Tiit Kändler, Viire Sepp, Helle ja Jaak Jaaniste, Ain Kallis ning Tiiu Sild.

Teaduse populariseerimise auhinna konkursile esitati tänavu 59 kandidaati. Kõige enam kandidaate oli uue algatuse kategoorias, kus konkurents oli ka väga tugev.

Konkursi auhinnafond on 21 500 eurot. Kõigil auhinna pälvinutel on õigus kasutada „Riiklikult tunnustatud teaduse populariseerija” logo. „Kuna tegemist on ainsa konkursiga, kus selle valdkonna tegijaid tunnustatakse, siis on riiklik tunnustus auhinnatutele sageli märksa olulisem kui preemiaraha. Riiklikult tunnustatud teaduse populariseerija logo on kvaliteedi märk, mida hinnatakse ja mida selle pälvinud aktiivselt kasutavad,” sõnas konkursi koordinaator Katrin Saart.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!