Academica konverents keskendub tõejärgsele ühiskonnale

15. nov. 2017 - Kommenteeri artiklit

16. ja 17. novembril toimuval Saksa-Eesti konverentsil Academica kõneldakse sel aastal teabe moonutamisest, propagandast, selle kasutamisest viimaste aastate valimistel ja julgeolekus ning avaliku arvamuse mõjutamisest.

Konverents koosneb kahest osast. Esimesel päeval, 16. novembril arutlevad Eesti ja Saksa teadlased ja eksperdid kolmel teemal, mida tõejärgne ühiskond on mõjutanud: julgeolek, valimised ja ajakirjandus. Konverentsi teisel päeval, 17. novembril korraldavad Saksa eksperdid Johan Skytte poliitikauuringute instituudis õpitube tõejärgse ühiskonnaga seotud teemal. Konverentsi nimekamateks kõnelejateks on Saksa ajakirjanik ning Vladimir Putini biograafia autor Boris Reitschuster ja Lõuna-Kaukaasia ekspert ning ajakirjanik Silvia Stöber.

Konverentsi peakorraldaja, TÜ Johan Skytte poliitikauuringute instituudi külalisprofessor Andrey Makarychev põhjendab konverentsi juhtmõtet „Post-truth, Post-society, Post-post” järgmiselt: „Oxfordi sõnaraamatud valisid 2016. aasta sõnaks „tõejärgne”, mis tähistab olukorda, kus avalikku arvamust mõjutavad rohkem emotsioonid ja isiklik arvamus kui objektiivsed faktid. Meedias kasutatakse erinevaid manipuleerivaid vahendeid, rõhutakse emotsioonidele ning ka kõik faktikontrollid ei kaitse meedia tarbijaid ebausaldusväärse teabe eest.”

Saksa-Eesti akadeemilist konverentsi Academica korraldab Tartu ülikool Põhja-Reini-Vestfaali liidumaa tööandjate liidu ja Saksamaa suursaatkonna Eestis toetusel.

Konverentsi täpse kava ja loengutega saab tutvuda Academica konverentsi kodulehel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!