AHHAA avas näituse matemaatika ilust

9. nov. 2017 AHHAA keskus - Kommenteeri artiklit

Näitus “Matemaatika ilust”.

Täna avas teaduskeskus AHHAA oma majas näituse „Matemaatika ilu”, mis selgitab matemaatika põnevaid, aga ka praktilisi külgi meie igapäevaelus.
AHHAA keskuse juhatuse liige Pilvi Kolk sõnas, et näitusel pööratakse erilist rõhku sellele, kui palju ja millisel kujul matemaatika meid iga päev ümbritseb.
„Näitus sobib peredele, kelle pisikesed matemaatikahuvilised numbrite maailmas oma esimesi samme astuvad. Näitus ilmestab väga hästi, miks peab koolis matemaatikat õppima. Külastajad saavad näha palju praktilist ja igapäevaelus äratuntavat,” ütles Kolk.
„Näiteks on näitusel vahekauguste mõõtmise eksponaat, kus kaardil tuleb panna nöör eri linnade vahele nii, et välja tuleb nendevaheline kaugus. Nii saab hinnata, milline oleks kõige lühem tee ühest kohast teise või õppida, kuidas planeerida marsruuti. Igapäevaselt Google Mapsi kasutades ei taipa me, et kaartide taga on tegelikult palju matemaatikat,” lisas ta.
Näitus, mis on Eestis esmakordselt, saabus siia Poolast Gdanski teaduskeskusest  Hewelianum ja jääb AHHAA keskuses avatuks 3. detsembrini.
Teaduskeskus AHHAA näituste eesmärk on luua ahhaa-efekte. Kõikide keskuse eksponaatide ehitamisel on lähtutud põhimõttest, et külastaja peab saama kõike ise katsetada ning seeläbi elamusi ja teadmisi koguda.
Alates 1. detsembrist saavad teaduskeskus AHHAA külastajad kohtuda oma lemmikspordialadega, sest uksed avab uhiuus koguperenäitus „Ahhaa, talisport!”. Näitusel on võimalus näha ja proovida spordiatraktsioone, millest paljusid on seni vaid televiisori vahendusel nähtud.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!