Descartes’i kool avas helkurpuu

2. nov. 2017 Kadri Lill Tartu Descartes'i kooli huvi- ja arendusjuht - Descartes’i kool avas helkurpuu kommenteerimine on välja lülitatud

Käes on aasta pimedaim aeg. Et tagada õpilaste ohutus pimedal ajal liigeldes, avas Tartu Descartes’i kool 2. novembril, hingedepäeva hommikul fuajees helkurpuu.

Avamisüritusel riputasid klassid koos Lõvi Leoga oma kogutud helkurid puu külge ja vestlesid helkuri vajalikkusest. Seadsime endale eesmärgi riputada sinna vähemalt sada helkurit. Nii talitades kingime Eestile 100 päästetud inimelu. Kõige aktiivsemalt reageerisid üleskutsele 1.a õpilased, kes kogusid 103 helkurit. Kokku sai helkureid 387. Aitäh, koolipere ja SA Archimedes!

Üleskutse algataja Kaja Kivisikk ütles, et sai idee möödunudaastasest helkuraiast, mille avamisele tulid Annelinna koolide ja lasteaedade esindused. „Sel korral seadsime eesmärgiks just oma kooli õpilaste turvalisuse,” lisas ta.

Helkurpuu toimib nii, et kõik, kellel on kodus kasutult seisvaid helkureid, saavad oma helkurid puu külge riputada, ja kõik, kellel on helkurit vaja, saavad selle puult endale võtta.

Õpilasesinduse liikmed kontrollivad juba kolmandat hommikut järjest helkuri kandmist ja on tublimaid premeerinud kommiga. Teavitustööl on olnud tulemusi. Samas ideaalini, et kõik lapsed „helgivad”, on veel pikk tee käia. Reedel selgitame välja kõige „helkivama” klassikollektiivi ‒ klassi, kus kõik õpilased on endale helkuri külge riputanud.

Kas sinul on helkur? Hooli endast, kanna helkurit! Helkur on odavaim elukindlustus!