Eesti geneetikud kogunevad Rakveres aastakonverentsiks

16. nov. 2017 - Kommenteeri artiklit

16. ja 17. novembril toimub Rakveres Eesti inimesegeneerika ühingu aastakonverents, mis koondab geneetikateadlasi ning -huvilisi mitmest Eesti nurgast.

Ühingu 2017. a aastakonverents on Eesti geneetikute ja molekulaarbioloogide iga-aastane kokkutulek, üks kahest valdkonna aasta suursündmusest. Nagu aastakonverentsidel tavaks, on vastavalt teemaringile kutsutud osalema arvukalt erialaspetsialiste Eestist, kes annavad ülevaate nii rahvusvahelistes kui ka kohalikes geneetikateadustes ning lähedalt seotud valdkondades toimuvast.

Käesoleval aasta ettekanded on seotud nii inimese- ja bakterigeneetikaga, lisanduvad loengud molekulaar- ja viljakusmeditsiini, immunoloogia, vana DNA uuringute ja sünteetilise bioloogia teemadel. „Aastakonverentside traditsiooniks on saanud, et ettekanded, välja arvatud väliskülalise plenaarloeng, peetakse eesti keeles, mis on väga oluline meie oma teaduskeele arengu seisukohalt,” sõnas ühingu president Ants Kurg.

Tänavuse plenaarloengu teemal „Rakust organismini” peab Hannu Sariola, kes on Helsingi ülikooli haigla lastepatoloogia osakonna peaarst ja Helsingi ülikooli arengubioloogia professor. Eestist on esinejaid tulemas Tartu ülikoolist ning kliinikumist ja Tallinna tehnikaülikoolist.

Alates 2008. aastast annab Eesti inimesegeneetika ühing igal aastal välja ka geneetiku elutöö preemia, et tunnustada teadlasi nende panuse eest Eesti geneetika edendamises. „Elutöö geneetikuna” preemia kandidaat on andnud teadlasena olulise panuse Eesti geneetikateaduse arengusse, olnud väljapaistev õppejõud või arst. Auhinna laureaat kuulutatakse välja 16. novembri õhtul.

Eesti inimesegeneetika ühing on asutatud aastal 2000 ning tänavune konverents on juba 19. omataoline. Üritusel osaleb sel aastal üle 200 inimese ning esindatud on nii teadlased, arstid kui ka tudengid.

Konverentsi programmiga saab tutvuda kodulehel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!