Eesti tähistab noorsootöö nädalat

6. nov. 2017 Eesti noorsootöö keskus - Kommenteeri artiklit

Eesti tähistab 6.‒12. novembrini noorsootöö nädalat, mille keskne teema on tänavu nutikad lahendused noorsootöös.
Seitsme päeva jooksul ühendab noortevaldkonda Eestis korraldav Eesti noorsootöö keskus (ENTK) jõud noortevaldkonna katusorganisatsioonidega, et suurendada ühiskonnas teadlikkust noorsootööst ja selle väärtusest ning juhtida tähelepanu senistele saavutustele.
ENTK direktori Edgar Schlümmeri sõnul teeb suuri samme nutika noorsootöö arendamisel, sh Euroopa Liidu tasandil.
„Nutikas noorsootöö tähendab eelkõige nutikate lahenduste kasutamist noorsootöös. Üldiselt innovaatilisuse, uute meetodite ja vahendite kasutamise osas on Eesti Euroopas eeskujuks, kuid vajame siiski suuremat mõistmist ja tunnustust ning täiendavaid investeeringuid, et saaksime liikuda edasi veelgi kiiremini,” ütles Schlümmer. „Noorsootöö nädal on tunnustus nii noortele, noorsootöötajatele kui noorsootööle tervikuna. Me peame mõistma, et ilma avatud, mitmekülgselt arenenud ja teotahteliste noorteta ei ole meil ühiskonnana tulevikku.”
Ühena esimestest Euroopas kasutatakse siin mobiilseid töötubasid, et tutvustada oluliste, kuid töökäte puuduses valdkondade ameteid. Kevadel hakkasid mööda Eestit vurama metalli- ja puiduvaldkonna töötoad, mida on saatnud suur menu. Täna esitletakse Tallinnas meditsiiniõe ja bioanalüütiku mobiilset töötuba, kus mikroskoobi ja teiste füüsiliste vahendite kõrval on oluline roll virtuaalreaalsusprillidel.
„Noorel tuleb võimaldada saada infot ja osaleda noorsootöö tegevustes, et ta saaks teha oma elu puudutavaid otsuseid senisest tõhusamalt ja sõltumata asukohast,” toonitas Schlümmer. „Me peame toetama ka noore oskusi töödelda üha kasvavat infohulka ning toimetada digikeskkondades, olgu siis suhtlemise, sisuloome või probleemide lahendamise eesmärgil.”
Noorsootöö nädala sündmuseid korraldavad veel Eesti noorteühenduste liit, Eesti noorsootöötajate kogu, Eesti avatud noortekeskuste ühendus ja SA Archimedese noorteagentuur.
Noorsootöö nädala sündmused leiad ENTK kodulehelt.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!