Geograafia ja geoinfo­süsteemide teabepäev

3. nov. 2017 Esther Linask GIS-päeva projektijuht - Kommenteeri artiklit

15. novembril toimub Eesti rahvusraamatukogus juba 13. korda geograafia ja geoinfosüsteemide (GIS) teabepäev.

GIS-päeva eesmärk on populariseerida geograafiat, geoinformaatikat, kartograafiat ja nendega tihedalt seotud erialasid, tõsta geograafiaõpetajate teadlikkust GIS-idest ja toetada neid õpilastes eelnimetatud erialade vastu huvi äratamisel. Lisaks on teabepäeva oluline eesmärk jagada oskusteavet – erialaspetsialistid saavad nii omavahel kui ka õpilastele, tudengitele ja õpetajatele oma teadmisi jagada.

Teabepäeval toimub traditsiooniline konverents, kus ettekannetes tutvustatakse GIS-i kasutamist õppetöös, geograafiateaduse uurimismeetodeid ja GIS-põhiseid rakendusi eri eluvaldkondades. Õpetajatele toimuvad tarkvarakoolitused ja saab võtta osa töötoast „Spetsialistilt õpetajale”, kus eri asutuste erialaspetsialistid annavad ruumiandmete kasutamise näpunäiteid. Õpilasi ootame osalema uurimistööde ning kaardivõistlustel, parimad tööd märgitakse üritusel ära ja pannakse seinale. Raamatukogu fuajees tutvustavad GIS-i ja kartograafiaga tegelevad asutused enda tarkvaralahendusi, andmekogusid, publikatsioone, kaarte, rakendusi jm. Võimalik on uudistada kaardinäitust „Merekaardid”, mis pannakse kokku rahvusraamatukogu materjalide põhjal. Juhul kui soovite geograafianädalaga seoses enda kooli mõnda GIS-i spetsialisti oma tööst rääkima, registreeruge GeoMentori programmi veebilehel giskoolis.maps.arcgis.com või andke oma soovist teada gispaev@gmail.com.

Täpsem info ja registreerimine GIS-päeva kodulehelt www.gispaev.ee. Üritusest osavõtt on tasuta, olete oodatud!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!