Georg Otsa nimelise Tallinna muusikakooli direktoriks valiti Ivo Lille

10. nov. 2017 HTM - Georg Otsa nimelise Tallinna muusikakooli direktoriks valiti Ivo Lille kommenteerimine on välja lülitatud

Georg Otsa nimelise Tallinna muusikakooli direktori ametisse astub Ivo Lille, kes töötab praegu Eesti muusika- ja teatriakadeemias õppejõuna, mängib saksofoni paljudes ansamblites ja orkestrites ning on mitmete muusikaürituste ja -ettevõtmiste eestvedaja.

Saksofonist Ivo Lille on õppinud Georg Otsa nimelises Tallina muusikakoolis. Kõrghariduse omandas ta Eesti muusika- ja teatriakadeemias ning samas on ta kaitsnud ka doktorikraadi. Magistriõpingud läbis Ivo Lille Soomes Sibeliuse akadeemias.

Ivo Lille on töötanud õpetajana Nõmme muusikakoolis, alates 2004. aastast on ta Eesti muusika- ja teatriakadeemia õppejõud.

Valikukomisjoni esimehe, ministeeriumi kutsehariduse osakonna asejuhataja Teet Tiko sõnul sai Ivo Lille valikul määravaks tema selge visioon kooli juhtimisest ja arengueesmärkidest. „Ivo Lille kandidatuuri kasuks rääkisid nii pikaajaline pedagoogilise töö kogemus kui ka doktorikraad oma erialal. Ta on tunnustaud muusik nii klassikalise kui ka džässmuusika valdkonnas,” lisas Tiko.

Ivo Lille alustab tööd Georg Otsa nimelise Tallinna muusikakooli direktorina lähikuudel.

Direktori konkursil osales kokku kümme kandidaati.