Haridusjuhid kohtusid haridusportaali konverentsil

17. nov. 2017 Sirje Pärismaa toimetaja - Kommenteeri artiklit

Konverentsi vedajad, Varstu kooli direktor Ale Sprenk ja Haridusportaal.ee juhataja Ege Sprenk. Foto: Sirje Pärismaa

 

15. ja 16. novembril toimus Tartus Haridusportaal.ee aastakonverents ja -mess, mis tõi Eesti Rahva Muuseumi 180 haridus-, omavalitsus- ja firmajuhti. Neljateistkümnendat korda toimunud suurürituse üks teemaring kandis endas haldusterritoriaalse reformiga seotut ja olukorda uuel aastal, mil omavalitsuste arv on kahanenud ja ka haridusasutustel tuleb tegutseda uutes oludes.

Teravalt tõusid üles kaasava haridusega seotud probleemid. Esinejate seas oli kaks Ameerika kogemusega inimest, lastepsühholoog Teri Talpsep ja advokaat Michael Gallagher, kes jagasid näpunäiteid kaasavas hariduses toimivast ja mittetoimivast oma vaatevinklist.

Haridusportaali konverentsidel räägimegi sellest, mida peaks hariduses teistmoodi tegema,” märkis Varstu kooli direktor Ale Sprenk, kes on olnud aastaid konverentsi hing ja vedaja. „On terve hulk asju, mida peaks teistmoodi tegema või hoopis tegemata jätma. Kaasava hariduse puhul peaksime silmas pidama, et me ei teeks seda nii suure hurraaga, et rong sõidab kraavi, ja lapsed, keda aidata tahame, ei saagi abi, ning need, kes tahaksid rahulikult oma klassis õppida, ei saa seda samuti teha. Ka kaasavat haridust tuleks teha mõistlikult.”

 

Haridusportaali aastakonverents valib traditsiooniliselt ka aasta haridusjuhi.

I preemia: Helmer Jõgi (Tartu Jaan Poska gümnaasium).

II preemia: Kristi Pettai (Vastseliina gümnaasium) ja Aune Kähär (Rapla lasteaed Kelluke).


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!