Innovest saab toetust taotleda õpetajate täiendusõppe ja baaskoolituste läbiviimiseks

20. nov. 2017 SA Innove - Kommenteeri artiklit

Alates tänasest kuni 8. jaanuarini on avatud taotlusvoorud „Õpetajate täiendusõpe” ja „Õpetajate baaskoolitused”. Toetust on oodatud taotlema ülikoolid ja täienduskoolitust pakkuvad organisatsioonid. Kokku on võimalik välja jagada 500 000 eurot Euroopa sotsiaalfondi ja Eesti riigi toetusraha.
Innove elukestva õppe keskuse juhi Maarja Parve sõnul oodatakse taotlusvooru projekte, mis mitmekesistaksid õpetajatele pakutavaid täiendusõppe võimalusi. „Varasemates voorudes läbi viidud koolitustel osalenud õpetajad on hinnanud neid oma töö jaoks väga kasulikuks ning loodame, et ka selles voorus on täienduskoolitusasutused valmis pakkuma õpetaja professionaalset arengut tõhusalt toetavaid eripalgelisi koolitusi,” usub Parve.
Voorust  „Õpetajate täiendusõpe” on oodatud toetust taotlema kõrgkoolid ja eraõiguslikud juriidilised isikud, kelle õppekavad vastavad täienduskoolituse standardi nõuetele. Kavandatavad projektid peavad olema teemal „Kaasava hariduse rakendamine”, „Ohutus” või „Tervis, rõhuasetusega vaimsele tervisele”. Õpetajatele pakutav täiendusõpe peab toetama läbivalt ka IKT-oskuse tõusu, eneseanalüüsioskuse ning õpilaste üld(võtme)pädevuste kujundamise kasvu. Loe täpsemalt
Voorust „Õpetajate baaskoolitused ja baaskoolitustega seotud arendustegevused” saavad toetust taotleda Tartu ülikool ja Tallinna ülikool. Plaanitavad tegevused peavad olema seotud ainedidaktika või kutsestandardite valdkonnaga ning toetama läbivalt IKT-oskuse tõusu, eneseanalüüsioskuse ja uurimispädevuse ning õpilaste üldpädevuste kujundamise kasvu. Loe täpsemalt

Projektide raames toimuvatel koolitustel osalemine on õpetajatele tasuta, koolitusi rahastavad Euroopa sotsiaalfond ja Eesti riik.
Taotlusvoore viib läbi SA Innove koostöös haridus- ja teadusministeeriumiga, mõlemad taotlusvoorud on avatud 20. novembrist kuni 8. jaanuarini 2018 kl 17. Taotlused tuleb Innovesse esitada elektroonilises keskkonnas E-toetus.

Taotlejad on oodatud Innovesse ka nõustamisele 11. detsembril või 18. detsembril, huvilistel palume eelnevalt registreeruda Innove kodulehel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!