Keskkonnaagentuur kutsub koole ja lasteaedu origamisid voltima

8. nov. 2017 Keskkonnaagentuur - Kommenteeri artiklit

Põhjamaade luigemärgis.

Kampaanias „Puhas keskkond on sinu kätes” kutsub keskkonnaagentuur lasteasutusi osalema meisterdamistalgutel ning voltima ökomärgiseid sümboliseerivaid luige ja lillekese kujulisi origamisid. Origamide joonised ja voltimise juhised leiab siit.

Keskkonnaagentuuri direktori Taimar Ala sõnul aitavad erinevatel toodetel kasutatavad ökomärgised Euroopa Liidu lilleke ja Põhjamaade luik teha keskkonnasõbralikumaid ja loodust säästvamaid valikuid.

Origami on iidne paberivoltimise kunst, mis pärineb Jaapanist. Origamide valmistamine arendab käelist tegevust, rikastab fantaasiat ning selle tulemus pakub ilu. See on ka hea viis, anda vanale paberile uus elu. Koos voltida, ökomärgiseid vaadata ning keskkonnasõbralikkusest rääkida saab näiteks tööõpetuse, käsitöö või kunstiõpetuse tundides.

Keskkonnaagentuur ootab fotosid ja videosid origamide valmistamisest novembrikuu jooksul meilile origami@laecwador.ee – nii saab tehtud töid jagada ka teiste huvilistega Facebookis. Lähem info valdo.jahilo@envir.ee, 503 9531.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!