Koolinoorte äriideede konkurss Bright Minds toob ettevõtluse noortele lähemale

17. nov. 2017 TTÜ Mektory tehnoloogiakool - Kommenteeri artiklit

Sel nädalal käivitus kolmandat korda Tallinna tehnikaülikooli Mektory tehnoloogiakooli ja Swedbanki üle-eestiline koolinoorte äriideede konkurss Bright Minds, mis neljakuulise koolitusprogrammiga annab põhikooli- ja gümnaasiumiõpilastele teadmisi ettevõtlusest ja start-up-maailmast ning julgustab noori oma äriideid ellu viima.
Avaüritusele kogunes rohkem kui 300 inimest seitsmest Eesti maakonnast, konkursi auhinnafond on 10 000 eurot.
Igal aastal pakutakse tasuta koolitusprogrammi Eesti eri maakondade noortele. Tänavu toimub programm Põlva-, Rapla-, Harju- ja Pärnumaal, kuid koolitustele on oodatud noored ka teistest piirkondadest.
TTÜ innovatsiooni ja ettevõtlussuhete direktor Maria Alajõgi julgustab noori üle Eesti tulema koolituspäevadele. Bright Mindsi üks eesmärk on võimaldada programmis osalemist kõikidele õpilastele. Seetõttu valitakse ka igal aastal eri maakonnad, mille keskustesse koolitusprogramm viiakse. „Kõige olulisem on see esimene samm. Alusta, ole järjekindel ja edasi ole lihtsalt julge, ära kahtle endas.”
Konkursi žürii esimehe, Swedbanki korporatiivpanganduse juhi Tauno Vanaselja sõnul on varasemad Bright Mindsi konkursid näidanud Eesti noorte suurt nutikust ja huvi ettevõtluse vastu. „Üks asi on unistada ja mõelda, kuidas midagi teha võiks, hoopis teine asi on midagi reaalselt ära teha. Bright Mindsis saavad noored mentorite käe all oma ideid arendada ja katsetada,” ütles Vanaselja ja lisas, et mitmed kahe varasema hooaja paremad on oma ideedega edasi tegelemas.
Läänemaa ühisgümnaasiumi geograafia- ja majandusainete õpetaja Imbi Raudkivi sõnul on programm toetanud nende kooli ettevõtluse kursusi ja seda eelkõige praktilises osas. Lisaks juhendavad ja suunavad noori mentorid, kes on oma tee leidnud, nende lood ja kogemused, edu ja ka ebaedu, on parimad õpetajad, julgustab Raudkivi kõiki õpetajaid ja juhendajaid programmis kaasa lööma.
Bright Minds on TTÜ Mektory tehnoloogiakooli ja Swedbanki koostöös 2015. aastal algatatud koolinoorte äriideede konkurss. Selle keskmes on 4-kuuline koolitusprogramm, kus põhikooli- ja gümnaasiumiõpilastele räägitakse ideede genereerimisest ja meeskonna kokkupanemisest, tootearendusest ja turust ning turundusest ja müügist. Kogenud mentorite käe all saavad noored oma ideid katsetada, lihvida ja ka ellu viia. Finaalis 2018. aasta märtsis selguvad kolmanda hooaja parimad meeskonnad ja ka õpetajad.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!