Kuressaare ametikooli kokaõpilane võitis Belgias kuldmedali

20. nov. 2017 Kuressaare ametikool - Kommenteeri artiklit

Erika Eding.

Kuressaare ametikooli koka eriala õppija Erika Eding võitis Belgias Oostendes Euroopa hotelli- ja turismikoolide assotsiatsiooni AEHT iga-aastastel võistlustel kuldmedali. Tegu on ametikooli esimese kuldmedaliga nendelt võistlustelt läbi aegade.

„Muljed võistlusest on suurepärased. Rahvusvaheline õhkkond andis nii palju võimalusi kuulda ja kogeda, kuidas kokandusmaailm tegutseb,” rääkis Erika. „Saime luua tutvusi ja sidemeid välisriikidest pärit inimestega, mis pakuvad võimalusi ka lähituleviku rikastamiseks kokanduse vallas.”

Erika võistles kokkade kümnevõistluses (decathlon), kus kümnes etapis tuli kahe tunni jooksul tuli valmistada etteantud roog. Ülesanneteks olid näiteks tükeldamine ja kastme valmistamine. Võisteldi kolmeliikmelistes loositud meeskondades. Erika oli võistkonna kapten, tema kaaslased olid Itaalia ja Sloveenia kokaõpilased. Ülesandeid sooritati kordamööda, iga ülesande jaoks oli aega 5–12 minutit.

„Pisut närvesööv oli asja juures see, et ajal, mil üks meist köögiboksis ülesannet sooritas, pidid teised olema köögi taga, nägemata, mis toimub,” rääkis Erika. „Samas andsime üksteisele kohe ülevaate tegevusest. Iga ülesande vahel oli minutiline paus, mis oligi plaani pidamiseks ja ülevaate andmiseks. Põhiline fookus roogades oli mereandidel.”

„Mitmevõistlus pani proovile kiiruse, loovuse, võistlusvaimu ja suhtlemisoskuse. Võistlus oli tõsine, aga sealjuures väga lõbus. Toetajaid ja kaasaelajaid oli meeletult, see innustas ning andis usku ja kindlameelsust kõvasti juurde. Seega taas kord aitäh, Kuressaare ametikooli pere!” ütles Erika.

Erikat juhendasid kokaõpetajad Halliki Väli ja Irina Arhipova.

Lisaks Erikale osales kokakunsti (culinary art) võistlusalal Hälena Kikerist, kes oma võistkonnaga esikolmikukohale ei pääsenud. Tema võistkonnakaaslased olid Itaaliast ja Hollandist.

Eesti õpilased võitsid tänavu kokku kaks medalit: kokakunsti võistlusalal tuli hõbedale Markus Pärn Tartu kutsehariduskeskusest.

AEHT aastakonverentsi ja -võistluseid korraldati tänavu 30. korda. Mullu võitis Kuressaare ametikooli õpilane Maarja Maripuu Londonis barista võistlusalal pronksmedali.

  1. aastal korraldas need võistlused Kuressaare ametikool.

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!