Mis toimub? Vastab Pirita majandusgümnaasiumi direktor Toomas Pikhof

17. nov. 2017 Õpetajate Leht - Kommenteeri artiklit

Toomas Pikhof

Muutunud õpikäsituse rakendamine on andnud meie koolile avatud koolimudeli, kus õppida aitavad ka teiste koolide õpetajad ja õpilased, erilised koostööprojektid, põnevad külalised.

Värske näide meie kooli avatusest on eelmisel reedel peetud meediakonverents „Orienteerumine meediaruumis – kohustus või vabadus?”, kus oli 165 osalejat Tallinna 11 koolist. Lisaks meile lõid konverentsil kaasa 32. keskkool, kunstigümnaasium, reaalkool, Pae, Õismäe ja Nõmme gümnaasium, Kadrioru saksa gümnaasium, Audentese spordigümnaasium, Mustamäe humanitaargümnaasium ja Viimsi kool.

Meediakonverentsi avas minister Mailis Reps ja oma tööst rääkisid parimad meedia- ja reklaamiala inimesed Andri Maimets ja Mari Rebane, Mihkel Kärmas, Tiina Hiob ja Hanna Turetski-Toomik. Pärast vaheaega jätkus konverents töö­tubadega, kus õpilased said vahetult suhelda selliste värvikate isiksustega nagu Katrin Lust, Marii Karell, Martin Vällik, Rasmus Sinivee, Tõnu Poopuu ja Hanna Turetski-Toomik. Huvi meediakonverentsi vastu oli nii suur, et kõik ei mahtunud aulasse ära ja jälgisid konverentsi otseülekannet oma klassis YouTube’i vahendusel.

Järgmine suurem ülelinnaline ettevõtmine on meil võistlus „Rising Star”, kus õpilased matkivad oma lemmiklauljaid ja ansambleid. Kõik Tallinna koolid saavad end sellele võistlusele osalema registreerida kuni 24. novembrini. Ülelinnaline eelvoor toimub 1. detsembril meie gümnaasiumi spordihoones, finaalvõistlus 9. detsembril Sossi klubis.

Meie avatud koolimudeli kolmandaks näiteks võib tuua ühisprojekti „Võõrkeelte ainevaldkondlik lõiming Pirita majandusgümnaasiumis ja sisekaitseakadeemias”. Projekt algas tänavu sügisel ja kestab 2019. aasta jaanuarini. Kolme järgneva aasta tegevus on suunatud võõrkeelte lõimimisele majandus- ja sisejulgeoleku valdkonna ainetega. Toimuvad mõttekojad, töö- ja tudengivarjupäevad, võõrkeelsed ainetunnid ja ühised võõrkeeletunnid. Sisekaitseakadeemia simulatsiooniklassis viiakse võõrkeeles läbi rollimänge ja mitmesuguste situatsioonide lahendamise õppusi. Projekt lõpeb Pirita majandusgümnaasiumi traditsioonilise majanduskonverentsiga, kus meie noored esinevad võõrkeelsete ettekannetega kõrvuti oma eriala parimate spetsialistidega.

 

Meediakonverentsi „Orienteerumine meediaruumis – kohustus või vabadus?” juhtisid õpilased.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!