Õendushariduse ajakohasuse üle arutletakse konverentsil

14. nov. 2017 Tartu tervishoiu kõrgkool - Kommenteeri artiklit

Täna Tartu tervishoiu kõrgkoolis alanud õendushariduse konverentsil arutletakse selle üle, kas õendusharidus on ajakohane.
14. ja 15. novembril toimuval 4. rahvusvahelisel Põhjamaade konverentsil „Is Nursing Education Up To Date?” osalevad Põhjamaade õed ja teised tervishoiu spetsialistid, õendustudengite juhendajad ja õpetajad ning tudengid. Konverentsil kõlavad ettekanded väga erinevatel õenduse haridusega seotud teemadel. Ettekandmisele tulevad näiteks uuringud, mis keskenduvad õenduse eriala õpetavate õppejõudude pädevusele, õendust tudeerivate tudengite pädevusele, vajalikele lisaoskustele seoses puuetega laste ja täiskasvanutega töötamisel ja tudengite rahuolule haiglates praktiseerimisel. Arutletakse ka selle üle, millised peaksid olema õdede oskused tulevikus.
Konverentsi korraldamise mõte on saadud MEDICO (Nordic nursing medication educators’ collaboration) võrgustikult. Tartu tervishoiu kõrgkooli õe õppekava on võrgustikku kuulunud ning tihedalt koostööd teinud alates 2012. aastast.  Konverentsi korraldatakse iga kahe aasta järel ning korraldajaks on üks MEDICO võrgustikku kuuluv kõrgkool, sel aastal Tartu tervishoiu kõrgkool.

Täpsem kava ja lisainformatsioon siin.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!