OSKA konverentsil otsitakse lahendusi tööturu ja haridussüsteemi vastuoludele

30. nov. 2017 SA Kutsekoda - Kommenteeri artiklit

Tänasel OSKA konverentsil „Tööturg-haridus” arutletakse suurimate vastuolude üle tuleviku tööjõuvajaduse ja haridussüsteemi vahel.

OSKA arendusjuhi Tiia Randma sõnul ei vasta koolis ja töökohal pakutav sageli noorte ootustele. „Noored lahkuvad nii koolist kui ka  töölt, kui nad oma tegevuse tähendust ei mõista. Õpetajate ja tööandjatena ei oska me aga tihti nende jaoks iga sekundit tähenduslikuks muuta,” toob Randma välja ühe kitsaskohtadest.

OSKA uuringute järgi napib iseäranis tehnilistel erialadel tööjõudu. Inseneri ja tehniku erialadele sisseastujate arvud on drastiliselt vähenenud, kuid tulevikus on järjest enam töökohti, mis just tehnilist väljaõpet eeldavad.

OSKA konverents „Tööturg-haridus” toimub täna, 30. novembril algusega kell 10 Balti jaama ootepaviljonis Tallinnas. 

Konverentsi päevakava

Kutsekoja Facebooki lehel saavad aruteluga liituda kõik huvilised. Konverentsi otseülekannet saab jälgida ka OSKA veebist ning Postimehe tehnikaportaalist.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!