Pärandivaldkonna partnerorganisatsioonide rahastamispõhimõtted ühtlustuvad

30. nov. 2017 Kultuuriministeerium - Kommenteeri artiklit

Kultuuriministeerium avas uue taotlusvooru, kust saavad tegevustoetust taotleda muinsuskaitse, muuseumide ja raamatukogunduse valdkonnaülesed kolmanda sektori partnerorganisatsioonid. Taotlusvooru kogusumma on 100 000 eurot.

Kultuuriministeeriumi kultuuriväärtuste asekantsleri Tarvi Sitsi sõnul loodi uus taotlusvoor selleks, et suurendada kultuuriväärtuste valdkonnas partnerorganisatsioonide kaasatust kultuuripoliitika kujundamisel ja tegevuste elluviimisel. „Pärandivaldkonna partnerorganisatsioonide roll valdkonna arendamisel on väga tugev. Samas rahastati nende tegevusi väga erinevatel alustel, näiteks raamatukogude valdkonnas puudus seniajani täiesti tegevustoetuse võimalus. Uue taotlusvooru eesmärk on ennekõike rahastamispõhimõtteid korrastada ja luua kõigile valdkonna partnerorganisatsioonidele ühtne süsteem toetuse taotlemiseks, mis annab neile loodetavasti paremad võimalused oma tegevuste planeerimisel ja igapäevaste tegevuste rahastamisel. Seeläbi suureneb ka nende võimekus edukaid projekte algatada ja ellu viia,” ütles Sits.

Taotlusvoorust toetakse muinsuskaitse, muuseumide ja raamatukogunduse üldjuhul üht valdkonda esindatavat partnerorganisatsiooni või valdkonna partnerorganisatsioonide ühistegevust. Toetust võivad taotleda Eestis registreeritud kolmanda sektori juriidilised isikud, kes tegutsevad muinsuskaitse, muuseumide või raamatukogunduse valdkonnas.

Taotlusvooru kogusumma on 100 000 eurot ja taotlusi saab esitada kuni 22. detsembrini.

Taotlusvooru täpsemad tingimused, taotlusvormid ja taotlusi hindava komisjoni koosseis on kättesaadav kultuuriministeeriumi kodulehel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!