Põhja-Eesti Rajaleidja keskuse ja Tallinna ülikooli hariduskonverents keskendub haridusuuendusele

20. nov. 2017 SA Innove - Kommenteeri artiklit

Homme, 21. novembril Tallinnas toimuv Põhja-Eesti Rajaleidja keskuse ja Tallinna ülikooli ühine hariduskonverents „Vanaviisi ei saa ja uutmoodi ei taha … kuidas edasi?” keskendub haridusuuendusele Eesti koolis. Arutluse all on hariduse praegused  probleemkohad ning võimalikud lahendusteed. Konverentsile on kaasa mõtlema ja rääkima tulemas üle  250 hariduse asjatundja üle Eesti. 

Põhja-Eesti Rajaleidja keskuse juhi Urve Sellenbergi sõnul on konverentsi eesmärk teadvustada, et haridusuuendust ei ole võimalik asetada vanasse vormi: „Paljuräägitud haridusmuutus sõltub eelkõige koolijuhist ning õpetajast – sellest, kuidas nemad mõtlevad ja koolis tegutsevad. Tähelepanu keskmes peaks olema laps, kelle heaolu ja toimetulekut toetab teda ümbritsevate lähedaste ja spetsialistide võrgustik.”
Konverentsil tuleb juttu sellest, mis takistab soovitud muutuste realiseerumist; milline on õpetaja roll käitumiskeskkonna kujundajana; mil viisil jõuavad haridusprobleemid Rajaleidja keskustesse;  kuidas peab toimima koostöö kooli toetavate organisatsioonide vahel ning milliste probleemidega pöördutakse haridus- ja teadusministeeriumi poole siis, kui koolist tuge ei saada.

Konverentsil astuvad ettekannetega üles Katri Targama sihtasutusest Innove, Jaan Aru Tartu ülikoolist, Andres Pajula Tallinna haridusametist, Grete Arro Tallinna ülikoolist, Urve Sellenberg Põhja-Eesti Rajaleidja keskusest, Piret Hiisjärv haridus- ja teadusministeeriumist, Kristi Vinter-Nemvalts Tallinna ülikoolist ning koolipsühholoog Karmen Maikalu ja psühhiaater Anne Kleinberg.

Konverents toimub 21. novembril kella 10–17 Tallinna Ülikoolis (Tallinna saal, Mare maja, Uus-Sadama 5). Konverentsist teeb veebiülekande Postimees.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!