Põlvepikuraamatu konkursi võitjad selgunud

8. nov. 2017 kirjastus Päike ja Pilv - Kommenteeri artiklit

7. novembril autasustati Eesti lastekirjanduse keskuses lasteraamatukonkursi Põlvepikuraamat võitjaid. Kuuendat korda toimunud konkursi korraldasid kirjastus Päike ja Pilv, kultuuriministeerium ning Eesti lastekirjanduse keskus.

Konkursi žürii koosseisus Asta Trummel, Krista Kumberg, Piret Niinepuu, Katrin Reinmaa ja Irma Mets otsustas välja anda kolm auhinda ja neli eripreemiat.

 

Võidutööd

  1. koht käsikiri „Auklik päev”. Tekst Kadri Kiho, illustratsioonid Mirjam Siim.
  2. koht käsikiri „Ahhaa!”. Tekst Els Heinsalu, illustratsioonid Kristi Kangilaski.
  3. koht käsikiri „Väike armastuse lugu”. Tekst Tia Navi, illustratsioonid Kadi Kurema.

 

Eripreemiad

Teksti eest käsikiri „Sinu väike ajaraamat”, autor Jaak Kikas.

Illustratsioonide eest käsikiri „Vihmapilve suur soov”, kunstnik Anne Linnamägi.

Parima teemaraamatu eest käsikiri „Hommikukontsert Matsalu linnuriigis”. Autor Kaja Lotman, kunstnik Marju Tammik.

Uue tulija preemia käsikiri „Tiina saladused”, autor ja kunstnik Ave Hansen.

Konkursi korraldaja Katrin Reinmaa: „Žürii liikmete süda jäi rahule, sest esiletõstetute seas oli mitmeid häid uusi tegijaid. Alati on suur rõõm, kui mõni andekas inimene meie konkursi kaudu tuule tiibadesse saab. Saak oli tänavu hea ja kümmekond käsikirja tahaks kohe ilma pikema jututa raamatuks teha.”

Põlvepikuraamatu konkurss toimus sel aastal kuuendat korda. Konkursi eesmärk on rikastada väikelastele ja koolieelikutele mõeldud lugemisvara omamaiste kvaliteetsete pildiraamatutega. Võidutööd avaldab kirjastus Päike ja Pilv.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!