Selguvad Põlvepikuraamatu konkursi võitjad

6. nov. 2017 Päike ja Pilv kirjastus - Kommenteeri artiklit

Teisipäeval, 7. novembril autasustatakse Eesti lastekirjanduse keskuses lasteraamatukonkursi Põlvepikuraamat võitjaid. Kuuendat korda toimuva konkursi korraldajad on kirjastus Päike ja Pilv, kultuuriministeerium ning Eesti lastekirjanduse keskus.

Auhinnatud saavad parimad väikelastele ja koolieelikutele mõeldud raamatute käsikirjad, mida sel aastal laekus 67. Põlvepikuraamatu konkursi eesmärk on rikastada lastele mõeldud lugemisvara omamaiste kvaliteetsete pildiraamatutega.

Nagu ka varasematel aastatel oodati selgi korral käsikirju, millel oleks selge visioon või idee, huvitav vaatenurk, köitev tekst ja seda toetavad pildid. Otsiti käsikirju, millest sündivad lasteraamatud oleksid eesti lastekirjanduse kontekstis uudsed, üllataksid mingist aspektist ning pakuksid lugemis- ja vaatamiselamust nii mudilastele ja koolieelikutele kui ka nende vanematele.

Põlvepikuraamatu konkurssi korraldatakse alates 2006. aastast igal teisel aastal. Tänavu toimus konkurss kuuendat korda. Konkursi võidutööde auhinnad on rahalised, parimad käsikirjad avaldab kirjastus Päike ja Pilv.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!