Tallinna keskraamatukogu soovitab: Seiklused koolis

17. nov. 2017 Tallinna Keskraamatukogu - 1 Kommentaar

Neal Layton Mammutite kool”

Mammutilastel tuleb koolitarkusi omandada ja karmis talvises kliimas hakkama saada. Selles koolis käib teisigi loomi. Mammutilaps Oskarit aga hakkavad köitma salapärased kahejalgsed jäljed. Kui koolis õpetatakse, et mammutite suurim vaenlane on inimene, tekivad tal seosed. Algul ei suuda keegi uskuda, et inimesed võiksid sealkandis ringi liikuda, aga Oskari ja tema sõbra seikluste kaudu tuleb see lõpuks nii välja.

 

 

 

Ingo Siegner Väike lohe Kookospähkel läheb kooli”

Väikestel lohelastel tuleb samuti koolitarkusi hankida. Ent kui tulelohelapsed lähevad 1. klassi, siis näiteks õgardlohed ei käigi koolis. Tulelohe Kookospähkel leiab omale õgardlohest sõbra, kes tahab ka kooli minna, aga vanemad ei luba. Niisiis tuleb tal salaja kooliskäia. Lõpuks tuleb see välja, aga selleks ajaks on õgardlohe juba eluks kasulikke oskusi omandanud.

 

 

 

Ilmar Tomusk Kriminaalne koolipapa”

Metsatuka kool saab uue direktori. Aga tema on hoopis teistsugune kui eelmine direktor – mitte karm, vaid musikaalne ja mänguline. Kõigile on see suur üllatus ja koolielu kaotab peagi distsipliini. Aga juhtuma hakkavad veelgi kummalisemad asjad: vargused, millele keegi jälile ei jõua. Kaks viienda klassi last aga näevad mitmeid kahtlaseid märke ning hakkavad toimuvat lähemaltuurima.

 

 

Louis Sachar Pahupidikooli tabab üllatus”

Pahupidikoolis toimuvad pidevalt vingerpussid ning igas päevas on üllatusi ja kummalisi juhtumeid. Õpetajad vahetuvad sageli ja igaühel neist on omad krutskid. See käib isegi kooli psühhiaatri kohta! Olukord võib olla lõbus, aga kui näiteks õpetaja oskab su mõtteid lugeda ja õpilased sellest aru ei saa, võib see kogu klassile halvavalt mõjuda. Sachar on kirjutanud Pahupidikoolist mitmeid raamatuid.

 

 

Erich Kästner Lendav klassituba”

Lähestikku asuvate internaadi ja reaalkooli õpilaste vahel on pikaajaline vastasseis. Aga kui internaadist varastatakse koolitöövihikud ning üks kaasõpilane, tuleb midagi ette võtta. Otsingute ja võitluse tulemusel saadakse õpilane kätte, aga vihikuid endisel kujul enam mitte. Tegevus toimub kahe maailmasõja vahelisel perioodil ja on seega ajaloo hõnguga.


Hetkel ainult üks arvamus teemale “Tallinna keskraamatukogu soovitab: Seiklused koolis”

  1. tonu r ütleb:

    Tere !!!!!
    Avati suur ja uhke Õpetajate Kodu Tallinna, lasnamäe nõlvakule,lasteaednikud ja õpetajad(ühesõnaga väljavalitud)kellel õnnestus sinna korter saada,on muidugi õnnelikud inimesed,nii nagu välja kuulutati null energia maja,järelikult kulud väga minimaalsed.Aga Nüüd Oh Seda Häda,ventilatsjoon ei tööta,majaelanikel pole midagi hingata,ja korterites on mingi imelik hais mis matab hinge,eriti kahjulik lastele,sellepärast peavad kõik aknad lahti olema,kas see ongi null energia maja

    majanaaber

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!