Täna algav keelekümbluse aastakonverents tutvustab mitmekeelse õppekeskkonna eeliseid

2. nov. 2017 SA Innove - Kommenteeri artiklit

2. ja 3. novembril Tartus Dorpati konverentsikeskuses (Keevise 6) toimuv keelekümblusprogrammi aastakonverents „Õppija areng ja õppimise käsitus” keskendub õppijale mitmekeelses õppekeskkonnas.
Kahel konverentsipäeval tutvustatakse keelekümblusprogrammi aasta teema, õppija arengu ja õppimise käsitusega seotud arenguid ja kogemusi. Üritusel tunnustatakse ja tõstetakse esile Eesti keelekümblusprogrammiga seotud inimesi ja asutusi.

Sihtasutus Innove õppekava ja metoodikakeskuse juhataja Natalja Mjalitsina sõnul on oluline iga õppija areng: „Mõtestatud õppimise üks alus on kaasaegsed õppekavad. Oleme uuendanud oma täiendkoolituse õppekavasid ja konverentsil saab ülevaate, kuidas toetada õppija arengut õpetajakoolitusest kuni individuaalse toe pakkumiseni. Räägime sellest, kuidas iga lapse saaks leida oma raja.”

Konverents on suunatud keelekümblusega liitunud koolide ning lasteaedade juhtidele, õpetajatele ning teistele haridustöötajatele, aga ka keelekümblusprogrammi partneritele ja ülikoolide esindajatele.  Ürituse päevakorras on neli temaatilist plenaarsessiooni ja viis töötuba. Töötubades osalejad saavad kuulda-näha ja ka läbi teha seda, mida lasteaias/koolis riikliku õppekava alusel õpetatakse. Konverentsi tunnustustunnis antakse kätte keelekümblusprogrammi kvaliteediauhinnad, virtuaalne autahvel tutvustab tublisid õpetajaid.

Konverentsi päevakava kohta saab siit.

Konverentsi videoülekannet  on võimalik jälgida 2. novembril alates kella 11 aadressil http://keelekumblus.publicon.ee/avaleht/

Keelekümbluskonverents toimub 17. korda. Traditsioon sai alguse 2001. aastal sooviga luua ettekannete ja aruteluga alus keelekümblusvõrgustiku liikmete meie-tunde kujunemisele, jagada keelekümblusprogrammi edulugusid ja rahvusvahelisi kogemusi, tutvustada programmi uuringute tulemusi ja tugevdada võrgustikku. Aastakonverentsil vaadatakse tagasi tehtule ja seatakse uusi sihte.

Konverentsi peakorraldaja on sihtasutus Innove. Sihtasutus Innove on hariduse kompetentsikeskus Eestis, mis edendab üld- ja kutsehariduse valdkonda, pakub üle-eestilise Rajaleidja võrgustiku kaudu karjääri- ja õppenõustamisteenuseid ning vahendab Euroopa Liidu toetusi.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!