Tartu ülikool liidab üliõpilased valdkondade tipptegijatega

1. nov. 2017 - Kommenteeri artiklit

Tartu ülikool käivitab 1. novembrist pilootprojektina mentorlusprogrammi, mis viib omavahel kokku inspireerivad juhid ja spetsialistid ning ambitsioonikad üliõpilased.

Programm on mõeldud TÜ vilistlaste ja tudengite kokkuviimiseks, et panna algus mõlemale poolele kasulikule koostöövormile ja tugevdada Tartu ülikooli kogukonda. Oodatud on spetsialistid ja juhid, kes on valmis nõuannete ning kogemustega aitama tudengitel oma eesmärke ellu viia.

„Mentoril on võimalus panustada tudengite arengusse viisil, et neist saaksid julged eestvedajad ja tuleviku Eesti loojad. Omakorda on noorega suhtlemine võimalus ammutada uusi ideid ja mõtteid uue põlvkonna maailmamuutjatelt või koolitada välja endale sobiv töötaja,” sõnas mentorlusprogrammi juht Teele Arak. „Tudengil on enneolematu võimalus saada Tartu ülikoolist tuule tiibadesse saanud spetsialistide ja juhtide abil selgust, millist teekonda tulevikus valida, ja julgustust oma ideede elluviimiseks.”

Tartu ülikooli nõukogu esinaine Ruth Oltjer on samuti uue programmi osas lootusrikas: „Ideaalvorm teadmiste omistamisest ja nende reaalsest rakendamisest peaks olema katkematu sünergia ja ring, kus juba rakendatud kogemus jõuab tagasi noore õppijani. Täna on meil selleks loodud otsetee. Mentorlusprogramm on nagu ajamasin, kus juhendad nooremat iseennast, kellesse võimalus süstida väärtuslik kogemus, teadmine ja oskus.”

Registreerumine nii mentoritele kui ka tudengitele kestab kaks nädalat, 1.–15. novembrini, mille järel viiakse osapooled kokku nii tudengi kui ka mentori soove parimal võimalikul viisil arvestades. Sobiv koostöövorm ja tegevusplaan lepitakse kokku omavahel pärast esmase kontakti loomist TÜ sTARTUp Dayl 8. detsembril. Parema koostöö loomiseks sisaldab programm ka võimalust osaleda tasuta TÜ üritustel, loengutel ning täienduskoolitustel.

Neil tegijatel, kellel mentoriks olemiseks aega napib, saavad oma panuse anda ka läbi UTalumni vilistlasvõrgustiku interaktiivse kodulehe, mille eesmärgiks samuti sarnaste huvialadega tudengite ning vilistlaste ühendamine. Ka see projekt on Eesti kõrgkoolide seas ainulaadne.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!