Tartu ülikooli muuseumi aastakonverents keskendub loodus- ja täppisteadlaste pühadele graalidele

27. nov. 2017 - Kommenteeri artiklit

Ülikooli muuseumi aastakonverents toimub 6. detsembril algusega kell 10 muuseumi valges saalis ning  kannab sel aastal pealkirja „Tartu loodus- ja täppisteadlaste pühad graalid enne ja nüüd”. Juttu tuleb näiteks sellest, kas astronoomia on Eestis rahvusteadus ja kuidas on meedikute ja tehnikute koostöö meid kosmosesse aidanud. Samuti on konverentsil ettekandeid matemaatika, bioloogia ja teiste loodus- ning täppisteaduste teemadel.

„Loodus- ja täppisteaduste valdkond toob Tartu ülikoolile palju kuulsust ja sellega seotakse meie riigi ja majanduse jaoks suuri lootusi. Saja aasta eest polnud asi hoopiski nii, siis olid esiplaanil humanitaarsed rahvusteadused. Loodus- ja tehnikateaduste võidukäik algas 1960. aastatest, ja just siis said alguse mõned tänini esiplaanil olevad alad nagu geenitehnoloogia või biofüüsika. Nagu varasematelgi sajanditel on Tartu ülikooli edulood seotud interdistsiplinaarsusega – ülikool lihtsalt on piisavalt väike ja mitmekülgne,” tutvustab muuseumi teadusdirektor ja konverentsi peakorraldaja Lea Leppik.

Konverentsi viimase osana, kell 16.15, toimub Tartu ülikooli ajaloo küsimuste nr 45 esitlus ning sellele järgneb muuseumi sünnipäeva tähistav vastuvõtt.

Sündmus on tasuta ning kõik huvilised on oodatud. Lisainfo ja täpsem ajakava on leitav siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!