Valgamaa haridusvaldkonna asjatundjad kogunevad lapse õiguste nädalal edendama noorsoo heaolu

23. nov. 2017 SA Innove - Kommenteeri artiklit

23. novembril kl 9.30‒16 toimub järjekorras neljas Valgamaa Rajaleidja keskuse konverents „Kõik lapsed peavad saama võimaluse õnnestuda”, mille eesmärk on aastast aastasse olnud laste heaolu edendamine.

Valgamaa gümnaasiumis toimuvale konverentsile on sel aastal oodata üle saja haridusvaldkonna asjatundja – õpetajaid, tugispetsialiste, koolijuhte, lastevanemaid jt – kelle võimuses on laste eluolu parem ja targem korraldamine. Nagu traditsiooniks saanud, toimub konverents sümboolselt lapse õiguste nädalal, mil tänavu möödub 26 aastat ÜRO lapse õiguste konventsiooni jõustumisest Eestis.

Konverentsil tulevad haridusvaldkonna spetsialistide ja praktikute ettekandmisel käsitlusele teemad, mis on tänapäeval laste elus aktuaalsed – nt suhtlemine konfliktiolukorras, vaimset tervist kaitsevad faktorid, Eesti õpilaste heaolu PISA 2015. a uuringus, kaasav haridus ning Eesti noorte karjäärijuhtimise pädevused. Esinevad kliinilised psühholoogid Airiin Demir ja Anna-Kaisa Oidermaa, PISA koordinaator Gunda Tire, haridus- ja teadusministeeriumi üldharidusosakonna nõunik Tiina Kivirand ja Innove karjääriõppe peaspetsialist Virve Kinkar.

Valgamaa Rajaleidja keskuse juht Jaanika Käst räägib, et konverents on vajalik ja eriline oma multifunktsionaalsuses – lisaks laste heaolu edendamisele, loob konverents arendava aruteluruumi oma ala spetsialistidele, pakkudes võimaluse vahetada teadmisi ja kogemusi. „Veelgi enam, konverentsil leiavad käsitlemist teemad, mis just täna meie piirkonnas ja Eesti väiksust arvestades  kogu Eestimaal laste heaolu tagamisel kodus ja koolis aktuaalsed on, nõudes täiskasvanutelt teadmisi ja lahenduskesksust, mida ettekanded kahtlemata pakuvad,“ lisas Jaanika Käst.

Üles astuvad ka Valga muusikakooli lapsed, maavanema esindaja, Valga gümnaasiumi direktor ja Valgamaa Rajaleidja keskuse juht. Päeva modereerib Lauri Drubinš. Täpsem päevakava on leitav Innove kodulehelt.

  1. aastal pälvis konverents „Kõik lapsed peavad saama võimaluse õnnestuda” SA Innove aasta teo auhinna.

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!