Ettevõtlikud koolid ja lasteaiad Ida-Virumaal jagavad kogemusi

1. dets. 2017 - Kommenteeri artiklit

Esmakordselt toimuvad „Ettevõtliku kooli” avatud uste päevad, mis leiavad aset 1.−18. detsembrini Ida-Virumaal. Ettevõtliku kooli võrgustiku õppeasutused ootavad üle Eesti külla õpetajaid, lapsevanemaid, õpilasi, ettevõtteid ja kõiki teisi haridushuvilisi.

Avatud uste päevadel toimub Ida-Virumaa õppeasutustes palju põnevat, tutvustatakse ettevõtlike koolide ja lasteaedade tegemisi. On võimalus osaleda põnevates töötubades, käelises tegevuses, lahtistes tundides ning saada osa laatadest ja õpilaste läbi viidud kohalike ettevõtete messidest.

Avatud uste päevade fookuses on koostöö kooli ja kogukonnaga ning kohalike ettevõtete ja organisatsioonide tutvustamine. Kümme kooli korraldavad projektis „Üks päev ettevõtjana” oma koolides kohalike ettevõtete messe, kus ettevõtete esindajate rollis on selleks koolitatud põhikooliõpilased.

Avatud uste päevade suur lõpumess toimub 18. detsembril JEWE kaubanduskeskuses Jõhvis, sellest võtab osa 230 õpilast ja 56 kohalikku ettevõtet.

Avatud uste nädala programmiga saab lähemalt tutvuda „Ettevõtliku kooli” kodulehel www.evkool.ee.

Ettevõtlikud Ida-Viru koolid ja lasteaiad, kes avavad oma uksed külalistele: Jõhvi põhikool, Jõhvi vene põhikool, Sillamäe Vanalinna kool, Kohtla-Järve Ahtme gümnaasium, Kohtla-Järve Järve gümnaasium, Kohtla-Järve Maleva põhikool, Kohtla-Järve Tammiku põhikool, Kiviõli 1. keskkool, Sinimäe põhikool, Iisaku gümnaasium, Lüganuse keskkool, Sillamäe Päiksekese lasteaed, Kohtla-Järve Kirju-Mirju lasteaed, Voka Naksitrallide lasteaed ja Maidla kooli lasteasutus.

Avatud uste päevi korraldab Ida-Viru ettevõtluskeskus. Koostöös OÜ Alguskeskusega viiakse läbi projekti „Üks päev ettevõtjana”.

Avatud uste päevade toimumist rahastab Euroopa Liidu regionaalarengu fond, projektist „Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks – tugiprogrammide elluviimine perioodil 2017–2023”.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!